Tréning és fejlesztés

Önismereti tréning

 • Egyéni működési stílusok felismerése
 • Erősségek és gyengeségek azonosítása, előnykovácsolás
 • Az önismereti tréning fejlesztő folyamatai révén hozzájárul az egyén és a cég fejlődéséhez is

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
önismereti tréning

A tudatosság az élet minden területén egyre központibb szerepet tölt be. Az emberben megfogalmazódott igény, hogy élete kihívásaival szeretne megbirkózni, elképzelhetetlen személyiségfejlesztés nélkül.  Az önismeret tréning mintegy térképet ad az egyénnek, hogy hogyan jut el A pontból B pontba. Ahhoz, hogy a térképet jól tudjuk használni szükséges a saját képességek ismerete mellett az önismeret fejlesztése is.

Az önismereti tréning tudatosabbá teszi a résztvevőjét, és ezáltal közelebb kerül ahhoz az állapothoz, amikor saját maga képes irányítani élete dolgait. Vegye kézbe Ön is élete irányítását!

Képzésünk a sikerük! 

Örömmel osztjuk meg több éves tapasztalatunkat személyiségfejlesztésről, az emberekkel való munkánk sikertörténeteit, előlépéseit. Olyannyira sokat emlegetett témák az önbizalom, a munkaerőhiány, a munkáltatói márka építésének nehézségei, a vállalati hűség, hogy elkerülhetetlenül beépülnek a tréningekbe is. Azonban, ahhoz, hogy ezeket az aktuális kihívásokat hatékonyan kezelni tudjuk, szükség van arra, hogy ne ragadjunk le a szokásos megoldásoknál, sablonoknál. Trénereink és a képzések tematikája szintén arra ösztönzi a résztvevőket, hogy merjenek kilépni a megszokott gondolkodási mintákból.

Tréning, tanácsadás, eredményesség egy helyen.

Az önismereti tréningek szakértő oktatói pedig a széles módszertani eszköztáruk segítségével és az előzetes igényfelmérésnek-helyzetfeltárásnak köszönhetően olyan egyedi, személyre szabott megoldásokat dolgoznak ki, amelyek nem csak hatékonyabbá, de sokkal kreatívabbá és inspirálóbbá teszik a tanulást. Ennek köszönhetően nincs két egyforma tréning megvalósulás! Minden résztvevő egyedi tapasztalatokkal, új látásmódokkal gazdagodik, amelyeket a mindennapi élet mellett munkájában is hasznosíthat.

A kapcsolati készségek tréning általi formálása

Az önismereti tréning célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, valamint elsajátítsák az önismeret fejlesztésére szolgáló technikákat. A tréningen résztvevők megismerik saját kommunikációs stílusukat, érzelmi intelligenciájukat, és a fejlesztendő területeket. A gyakorlatok során erősíthetik a következő kompetenciákat: önismeret, én-tudatosság, önbizalom, önmotiváció, önszabályozás, érzelmek kezelése, tolerancia, empátia, társas készségek (kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés).

önismeret fejlesztése

Miért fontos az önismereti tréning a cég számára? 

Az önismereti tréningek segítenek az embereknek jobban megérteni önmagukat, felismerni az erősségeiket és gyengeségeiket, valamint javítani kapcsolataikat másokkal. Az önbizalom tréning kihat a cég életére is. 

A személyiségfejlesztés előnyei az alábbi területeken fejti ki hatását a vállalatnál:

Hatékonyabb kommunikáció

Az önismereti tréning lehetővé teszi, hogy az emberek jobban megértsék, hogyan kommunikálnak másokkal, és milyen hatást gyakorolnak ezáltal másokra. Ez elősegítheti a hatékonyabb kommunikációt a kollégák között, javítva az együttműködést és az eredményességet.

Point icon

Növeli az elégedettséget és a motivációt

Az önbizalom tréning segít az embereknek jobban megérteni, hogy mi motiválja őket, és hogyan tudják növelni az elégedettségüket a munkájukkal. Ez javíthatja a munkatársak motivációját és hozzájárulhat a jobb munkateljesítményhez. Önmagunk ismerete és céljaink meghatározása pozitívan hat a munkamorálra is.

Point icon

Csökkenti a stresszt és a konfliktusokat

A személyiségfejlesztés segíthet az embereknek jobban megérteni, hogyan reagálnak adott helyzetben kijelentésekre, kihívásokra, váratlan helyzetekre. A tréning résztvevői megtanulják hatékonyabb módon kezelni ezeket a helyzeteket, csökkentve ezáltal is a munkahelyi stresszt és a konfliktusokat.

Point icon

Jobb vezetői képességek

z önismeret fejlesztése segít a vezetőknek jobban megérteni, hogyan befolyásolják a viselkedésük és a kommunikációjuk által a csapattársak munkavégzését. Ez segíthet jobban irányítani a csapatot és segíteni célravezetőbb magatartást képviselő vezetővé válni.

Point icon

Jobb munkakörnyezet

Az önismereti tréning segíti az embereket abban, hogy jobban megértsék egymást és jobban együttműködjenek. Ez csökkentheti a munkahelyi konfliktusokat és feszültségeket, továbbá javíthatja az általános hangulatot a munkahelyen.

Point icon

Az önismereti tréningről bővebben:

Reziliencia, a lelki állóképesség fejlesztése
 • saját ideális egyensúlyuk megismerésével elkezdenek ahhoz kötődni és azt hatékonyabban óvni
 • megtanulnak egy-egy helyzetre számtalan aspektusból rátekinteni, ezáltal több megoldási variációt felfedezni
 • tisztábban rálátnak megküzdési sikerélményeikre és ezáltal magabiztosabban néznek a jövő kihívásai elé
 • képesek lesznek felismerni a bizonytalanságban rejlő lehetőségeket, és ezáltal könnyedebben megélni azt.
Gestalt alapú önismeret
 • Mélyebb kapcsolatba kerülhetnek önmagukkal, környezetükkel – így munkatársaikkal és a szervezettel is
 • Képessé válnak egy magasabb szintű érzelmi tudatosság elérésére, önértékelésük megerősödik
 • Tudatosítják saját működésüket, elakadásaikat és megtanulják elfogadni, valamint használni ezeket
 • Eszközöket kapnak ahhoz, hogy hatékonyabban tudjanak megbirkózni problémáikkal
DISZK alapú önismeret
 • Segí­tsen meghatározni azokat az illeszkedő viselkedésmintákat, attitűdöket  és hozzá kapcsolódó saját erőforrásokat, amelyeket alkalmazva az egyének a szervezet bármely szintjén, akár külső-belső ügyfelekkel hatékonyabban lesznek képesek kommunikálni
 • A DISC elméletének és felhasználási területeinek megismerése
 • Speciális esettanulmányokon, szituációs gyakorlatokon keresztül az elméleti anyag mélyítése, és gyakorlatba helyezése
 • Az egyes tí­pusokra vonatkozó SWOT analízis elkészítése
 • Egyes típusokkal vałó hatékony kommunikációs stratégia kidolgozása
 • Az asszertí­v viselkedés kulcselemei
 • Az önbizalom és a magabiztos fellépés
 • Önérvényesítés konfliktushelyzetben
 • Építő visszajelzések alkalmazása
Enneagram alapú önismeret célja
 • alaptípust foglal rendszerbe. 
 • Sikerének titka, hogy a jellemzésen túl utat mutat a kívánt változás irányába. 
 • Nemcsak karakterizál, hanem rá is kérdez a tipikus magatartások motivációira és felfedi az élet- és magatartási mintákat.
 • Kezelései stratégiát és együttműködési elveket fogalmaz meg.
 • Az Enneagram egyfajta lelki térkép az optimális együttműködés elősegítéséhez.

Az önismereti tréning ára és kapcsolatfelvétel

A képzés ideje: 2 x 8 óra

Az önismeret és személyiségi tipológiák tréning tréning díjszabása projekt, egyén és igényfüggő. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a fenti űrlap kitöltésével. Ezt követően munkatársunk felméri céljait, és a legoptimálisabb javaslatot állítja össze Önnek.

Engedélyszámok:

Nyilvántartási szám

B/2020/001994

Engedélyszám

E/2021/000036

Engedélyezési szám

E-000742/2014