Szolgáltatások

Kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete

  • Új lehetőség a kisgyermekes munkaerő megtartására, szövetkezeti, atipikus foglalkoztatására.
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Mit kínál a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete?

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete

Miért éri meg a kisgyermekesek foglalkoztatása? 

  • nincsenek munkáltatói adóterhek
  • a szövetkezeti tagok jövedelmét csak SZJA fizetési kötelezettség terheli
  • költségként elszámolható szolgáltatás
  • a szövetkezetek felelőssége a jogszabályi környezet betartása

A kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete nyújtotta előnyök

Point icon

Szakértők vagyunk

A piacon évtizedek óta jelen levő HR-szolgáltató szaktudásával rendelkezünk. Piacvezető, országos hálózat a miénk. Konferenciákon veszünk részt követjük a jogszabályi változásokat.

Point icon

Kényelmes

Projektvezetőink állandóan elérhetők. Mi végezzük a toborzást, adminisztrációt, bérszámfejtést, keretek között tartjuk a foglalkoztatást.

Point icon

Biztonságos

Teljesítési csoport koncepció- kiesés esetén helyettesítjük a munkaerőt. A mi felelősségünk a tagjaink bejelentése, üzemorvosi vizsgálat elkészítése, stb.

Point icon

Kiszámítható

A szövetkezeti állomány nem növeli a cége statisztikai létszámát, a szabadság, betegszabadság nem jelent többletkiadást. Az elszámolásunk alapja a teljesített órák száma.

A szövetkezeti foglalkoztatás előnyei

Szolgáltatásunk fő elemei a kényelem és a biztonság. Levesszük a munkaerő-szervezési és adminisztrációs feladatokból adódó terhet az Önök válláról.

A szolgáltatásunk folyamata

Felmérjük az Önök munkaerő-igényét, és megtaláljuk a megfelelő segítséget. Országos hálózatunk és képzett projektvezetőink garantálják a szolgáltatásunk minőségét.

Kisgyermekkel otthon maradók szövetkezetéről általában

2021. július 1-vel azért jött létre, hogy a kisgyermekes szülők számára megkönnyítse a munkába való visszatérést, egyszerű, az iskolaszövetkezetekhez hasonló módon.

Változó igények

Önöknek igazodniuk kell a változó munkaerőigényhez. Hagyományos foglalkoztatási formákkal ez nagyon költséges.

Szezonalitás

A szövetkezeti tagok nem csak hosszabb távra, de akár szezonális vagy eseti feladatokra is alkalmazhatók. 

Kisgyermekesek foglalkoztatása a Viapan segítségével

A kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete azért jött létre, hogy kedvező és biztonságos feltételeket biztosítson a gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülő gyermekével otthon maradó személyek alkalmazásához. Ingadozó létszámigény, egy-egy, időlegesen kieső dolgozó vagy szezonális feladatok esetén az egyik legjobb megoldás a kisgyermekkel otthon lévők bevonása, hiszen a tagok rugalmas keretek között képesek munkát vállalni! Így pedig a kisgyermekes helyzetének előmozdítása érdekében is tesz cégével.

családosok, kisgyermekesek foglalkoztatása

A kisgyermekesek foglalkoztatásának konstrukciói és ára

Magyarországon jelenleg körülbelül 250.000 szülő részesül GYED vagy GYES ellátásban. Felméréseink szerint közel 80%-uk szívesen dolgozna mielőtt gyermeke betölti a 3 éves kort, ha ezt rugalmas feltételekkel, védett környezetben tehetné meg. A kisgyermekükkel otthon lévő szülők ahhoz a réteghez tartoznak, akik már sok éves munkatapasztalattal és szaktudással rendelkeznek. Sok szülő a GYED és GYES folyosítása alatt, a baba érkezése után ahogy tud, visszamegy dolgozni. Ezzel szemben nagy azon szülők száma is, akik több évig otthon maradnak és gyermeküket gondozzák. Mindkét esetben van lehetőség foglalkoztatni a kisgyermekes szülőket. Nézzük meg, hogy a gyermek születését követően munkába álló munkavállalókra milyen szabályok vonatkoznak. 

A kisgyermekes szövetkezeti foglalkoztatás hármas jogviszony keretében valósul meg. A hagyományos foglalkoztatáshoz képest itt nem a munkáltató és a munkavállaló áll munkaszerződéses jogviszonyban egymással, hanem a munkáltató a szövetkezettel köt szolgáltatási szerződést, a kisgyermekes pedig - tagként - szintén a szövetkezettel áll szerződéses kapcsolatban, aki a szövetkezet bármely munkáján dolgozhat.

Együttműködésünk során mi dolgozunk, Ön nyugodtan hátradőlhet! Szolgáltatásunk tartalmazza a toborzáson és a kiválasztáson túl a teljes munkaügyi adminisztrációt, bérszámfejtést és a kapcsolódó adatszolgáltatásokat is.

A szövetkezeti foglalkoztatási formának köszönhetően munkatársa is több pénzt vihet haza, mintha munkaviszonyban foglalkoztatná, hiszen csupán személyi jövedelemadó (15%) fizetési kötelezettség terheli. Mindemellett a különféle adókedvezményeket (családi adókedvezmény, első házasok kedvezménye, személyi kedvezmény, 25 év alattiak, és 30 év alatti anyák adókedvezménye, négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye) is érvényesíthetik.

Nézzük meg egy konkrét példán keresztül: nettó 200.000 Ft havi járandóság esetén, a 15% SZJA mindkét esetben levonásra kerül a bruttó bérből, de a szövetkezeti foglalkoztatás esetében a munkavállalónak már nem kell megfizetnie a 18,5% TB járulékot. Továbbá a munkáltatót terhelő költségek közül nem jelentkezik 13% SZOCHO, illetve nem kell számolni az esetleges szabadság és betegszabadság költségével sem (ennek mértéke kb 12%). Tehát amíg munkaviszony esetében a nettó 200.000 Ft bér fizetése esetén a teljes költsége egy vállalatnak 381.780 Ft, addig mindez szövetkezeti foglalkoztatás esetében 277.650 Ft összegre csökkenthető. 

Hogyan működik mindez a gyakorlatban? – A kisgyermekesek foglalkoztatásának folyamata

1

Egy személyes találkozó során bemutatjuk a szolgáltatásainkat, ismertetjük a részletes feltételeket, felmérjük az Ön igényeit, hiszen minden munka egyedi. Minden egyes partnerünk számára személyre szabjuk a szolgáltatásunkat és külön projektként kezeljük.

2

Miután minden részletet egyeztettünk és Ön is elfogadta az ajánlatunkat, akkor kerülhet sor a szerződés megkötésére, ami egy keretszerződés. A keretszerződés lehetővé teszi, hogy akkor kérjen kisgyermekes munkaerőt, amikor szüksége van rá.

3

A szövetkezeti tag(ok) kiválasztását természetesen az Ön által leadott igény alapján végezzük. A megállapodásunk meghatározza, hogy milyen képzettséggel, tapasztalattal rendelkező szövetkezeti tagokat, hány főt, milyen beosztással, stb. toborozzunk.

4

A kisgyermekes szülővel megkötjük a szerződéseket, elvégezzük a szükséges orvosi vizsgálatokat, szükség esetén az engedélyeket, bekérjük a végzettséget igazoló dokumentumokat.

5

A Szomszédok Szövetkezet minden projekthez egy tapasztalt projektvezetőt rendel, aki bármikor rendelkezésre áll, kapcsolatot tart és megoldja a felmerülő problémákat.

6

A kisgyermekes tagot projektvezetőnk az első alkalommal személyesen mutatja be és segít beilleszkedni az új környezetbe.

7

A Szomszédok Szövetkezet és a partner között folyamatos, akár napi szintű a kommunikáció a minél gördülékenyebb együttműködés érdekében.

8

Folyamatosan ellenőrizzük a szövetkezeti tagok jelenlétét, a jelenléti ívek kitöltését és a törvényességet. Igény esetén elkészítjük és kommunikáljuk a kisgyermekesek felé a beosztásokat. Rendszeres időközönként begyűjtjük és még egyszer ellenőrizzük a jelenléti íveket, majd elvégezzük a bérszámfejtést.

9

A jelenléti ívek alapján elkészítjük a teljesítés-igazolást, majd elküldjük a partnernek jóváhagyásra. A teljesítés igazolás alapján költség számlát állítunk ki, valamint elvégzünk minden kapcsolódó munkaügyi adminisztrációt is.