Karriertippek

Találd meg velünk a munka örömét!

álláskeresői tippek, álláskeresés, tudnivalók, tanácsok

Minden egy helyen

Nálunk sok lehetőség közül választhatsz

Point icon

Egyszerű

Segítünk az önéletrajz-írástól a munkába járásig

Point icon

Biztonságos

A fizetésed pontosan érkezik

Point icon

Munkaügyi gyorstalpaló

Kérdésed van? Összegyűjtöttők a leggyakrabban előforduló kérdéseket, hogy azonnal segíthessünk!

Milyen önéletrajz szükséges?

Van egy jó hírünk! A Viapan saját sablonját pár kattintással már használhatod is. Ami mindenképpen legyen benne: neved, iskolai végzettséged, munkatapasztalataid, valamint e-mail cím és telefonszám, ahol elérhetünk. Fotó nem kötelező, de örömmel vesszük, ha van. 

Kölcsönzés vagy közvetítés?

Kölcsönzött dolgozó leszel? Akkor velünk állsz majd munkaviszonyban, és mi adunk “kölcsön” a munkaadónak. A projektvezetőnk mindenben segít majd neked, és a fizetésed is tőlünk érkezik.

Közvetített munkavállaló leszel? A munkáltatód állományába kerülsz, vele kötsz munkaszerződést, de felkészítünk az interjúra, és a legtöbb esetben el is kísérünk.    

Külföldről érdeklődsz?

Ha a határon túl laksz (vajdasági vagy kárpátaljai magyar vagy), akkor is várunk magyarországi munkahelyekre. A legtöbb, külföldön élőknek is ajánlott munkánkhoz ingyenes szállás és havi egy fizetett hazautazás tartozik.

Helyben tartunk állástájékoztatókat, és megtalálsz minket az irodáinkban is. Az első elbeszélgetés még helyben szokott történni, tehát tét nélkül megtudod, hogy illik-e hozzád az adott munka. Sok esetben ingyenes látogatásokat is szervezünk a munkahelyekre.  

 

Táppénz, szabadság?

Ha kölcsönzött dolgozó vagy, akkor a projektvezetőddel kell megbeszélned, hogy mikor mennél szabadságra. Közvetített munkavállalóként a feletteseddel kell egyeztetned, méghozzá a Munka Törvénykönyve szerint legalább 15 nappal a tervezett szabadságod előtt.

Évente hét munkanap szabadsággal önállóan rendelkezel úgy, hogy azokat legfeljebb két részletben, a kérésednek megfelelően köteles kiadni a főnök. Kivéve a munkaviszony első három hónapját.

Ha pedig megbetegednél, azt a lehető leghamarabb jelezd a projektvezetődnek vagy a felettesednek. Soha ne “tűnj el” bejelentés nélkül táppénzre!

 

Ingyenes ez nekem?

Igen. Semmilyen díjat nem számítunk fel neked, és tőled semmit nem vonunk le. Azért, hogy megtaláljunk téged egy adott cégnek, majd a cég fizeti ki a kölcsönzés vagy a közvetítés díját.

Mi a regisztrációs folyamat?
 1. Regisztráció
 2. Álláskeresés
 3. Jelentkezés
 4. Kollégánk felkeres
 5. Interjú/teszt
 6. Elbírálás
 7. Munkába állás / Sikertelen jelentkezés esetén ismét álláskeresés
Mennyi lesz a fizetés?

Ha kölcsönzött munkavállaló leszel, az azt jelenti, hogy a mi állományunkba kerülsz. Azaz mi utaljuk neked a fizetésedet minden hónap 10-éig. Nem vonunk le semmit a béredből, és természetesen bejelentett dolgozó leszel. Azaz jogosult leszel orvosi ellátásra, gyűlik a nyugdíjra való, és ha később esetleg úgy adódna, lesz álláskeresési járadékod is. 

Vannak szállással támogatott munkák?

A lakóhelyedtől messze találtad meg a számításodat? Sok állásunkhoz biztosítunk szállást is. Jelenleg kb. ezer férőhelyünk van Kecskeméttől Zalaegerszegig. Minden szállásunkon korrekt hely vár:

 • kétágyas szobák
 • felszerelt konyha
 • mosógép
 • közel a munkahelyhez/busz visz és hoz