Szolgáltatások

Külföldi munkavállaló foglalkoztatása

 • Az Ön cége sem marad munkaerő nélkül. Minősített foglalkoztatóként értékes munkaerőt toborzunk Önöknek, a távoli országok munkaerőpiacáról. Felkészültünk, hogy harmadik országbeli munkavállalókkal segítsük partnereinket a stabil működésben és a folyamatos fejlődésben.
 • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Próbálja ki, milyen a külföldi munkavállaló foglalkoztatása!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
külföldi munkavállaló foglalkoztatása

Motivált külföldi munkaerő

A szomszédos vagy távoli országok dolgozóinak nincs ellenére a több műszak vagy a túlóra. Sőt! Őket a “hazaküldhető” megtakarítás motiválja a szorgalmas munkára.

Bejáratott folyamataink, jó gyakorlataink révén gördülékeny a toborzásunk. Ügyintézőink, projektvezetőink és tolmácsaink folyamatosan elérhetőek, így gördülékeny a külföldi munkavállalók foglalkoztatása.

Kényelmes

Bejáratott ügyintézési folyamatainknak hála levesszük partnereink válláról a teljes ügyintézést.

Point icon

Biztonságos

Csak gondosan előszűrt jelöltekkel dolgozunk, akik hosszú távon terveznek az Önök cégével.

Point icon

Teljes körű

A toborzástól a kiválasztáson át az ügyintézésig, a szállás megszervezését is beleértve.

Point icon

Külföldi munkaerő a munkaerőhiány ellen

Fluktuáció, munkaerőhiány: 2023-ban ez a cégek legnagyobb kihívása.

A munkaerőhiány extra terheket ró az Ön cégére is?

 • lépést tartani a megrendelésekkel
 • megtartani az ügyfeleket
 • tartani a tempót a magas toborzási kiadásokkal
 • kitermelni a túlórák költségeit

Segítünk, a munkavállalási engedély megszerzésétől a külföldi munkavállaló első munkanapjáig!

A munkaerőhiány klasszikus kezelése

 • béremelés
 • műszakok átszervezése
 • túlóráztatás
 • rugalmasabb elvárások a jelöltekkel
 • át- és továbbképzések
 • nyugdíjasok visszafoglalkoztatása
külföldi munkaerő

Ha nem működött: a megoldás a külföldi munkaerő

Minden cég a fentiekkel kezdi, de sokan ráébrednek, hogy még ez sem állítja meg a fluktuációs spirált. A munkaerőhiány olyan mértékű, hogy több pillérből álló megoldás szükséges.

Az Önök cégét is stabilan tarthatja egy új pillér: a külföldi munkavállalók foglalkoztatása. A távoli országokban még jelentős munkaerő-tartalék van! Nagy tömegeket lehet így munkába állítani.

Külföldi munkavállalók foglalkoztatása a Viapannal!

2016. július 1-e óta ukrán állampolgárok könnyített eljárásban juthatnak munkavállalási engedélyhez. Az online rendszernek köszönhetően néhány hét alatt elkészülnek a hosszabb távú tartózkodásra szóló engedélyek. 

2023. augusztus óta minősített foglalkoztatóként harmadik országbeli munkaerő közvetítésére is jogosult a Viapan Group. Közel 20 ország kék- és fehérgalléros munkaerő kínálatát tudjuk partnereink rendelkezésére bocsátani, alig 2-4 hónap alatt. Szakértő segítséggel a toborzást magába foglaló egyszerűsített ügyintézésen túl a beillesztés is megoldható.

Ukrajna és Szerbia mellett majdnem 20, nem EU-tagország (harmadik ország) munkaerő-kínálatát tudjuk hiányszakmákban partnereink rendelkezésére bocsátani! 

Minősített foglalkoztatóként megoldjuk, és átvállaljuk a könnyített munkavállalási valamint tartózkodási engedély megszerzésének folyamatait is! A külföldi munkavállalók így egyszerűen munkába állhatnak Magyarországon.

Legyen szó fizikai vagy szellemi munkakörökről, ezek a távolabbi munkaerőpiacok elérhetővé válnak.

icon

Kapcsolatfelvétel

icon

Szakértőnk felkeresi

icon

Igények felmérése és szerződés

icon

Toborzás és előszűrés

icon

Kiválasztás

icon

Egyszerűsített eljárás (munkavállalási engedélyek ügyintézése)

icon

Vízum és utazás megszervezése

icon

Munkavállalók érkezése (szállás intézése)

icon

Első munkanap (tolmács biztosítása)

Hasznos információk a külföldi munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatban

A külföldi munkavállalók foglalkoztatása két munkaerőpiacból meríthet: EU/EGT vagy harmadik országbeli állampolgárok. Az EU/EGT tagállamok és a svájci állampolgárok Magyarországon történő munkavállalása engedélymentes, viszont bejelentési kötelezettséggel jár 2009. január 1-től.

Aki harmadik országbeli állampolgárként Magyarországon vállal munkát, az csakis munkavállalói engedéllyel foglalkoztatható. A tartózkodási és munkavállalási engedély ügyintézési ideje rendkívül hosszú, akár 60 napot is igénybe vehet. Ezért érdemes mielőbb elindítani a folyamatot, minősített foglalkoztatóhoz fordulni. Az Európai Unión kívüli munkavállalók foglalkoztatása kicsit komplexebb eljárás, hiszen ha a kérelmek és bejelentések nem felelnek meg a jogszabályi előírásoknak, akkor elutasítják, és az ügymenetet újra meg kell ismételni.

A munkavállalási engedély iránti kérelmet a munkáltatónak kell benyújtania egy meghatározott formanyomtatványon a foglalkoztatás helye szerint illetékes járási hivatalnál.

A munkavállalási engedélyben meg kell határozni, hogy a harmadik országbeli állampolgár: mely foglalkoztatónál, melyik munkahelyen, milyen tevékenység, valamint FEOR-kóddal megjelölt munkakör keretében és milyen időtartamban foglalkoztatható.

A kötelezettségek elmulasztása mindkét esetben komoly szankciókat von maga után, ezért fontos tisztában lenni a szükséges tudnivalókkal. További következménye a munkaügyi bírság kiszabása mellett, hogy megtiltják foglalkoztatását és kiutasítják a harmadik országbeli állampolgárt. 

A Viapan átvállalja:

 • a teljes körű HR ügyintézést és adminisztrációt, 
 • a harmadik országbeli munkavállalók anyanyelvi tájékoztatását,
 • folyamatos kapcsolattartás az idegenrendészeti hatósággal.

Tehermentesítse magát! Bízza a teljes ügyintézést a Viapan szakembereire! Vegye fel a kapcsolatot Sourcing Masterclass minősítésű recruiter kollégáinkkal!

 

A külföldi munkavállalók foglalkoztatásának ára

A külföldi állampolgárok foglalkoztatási díja az igénybe vett szolgáltatástól függ.

Lehet választani az aktív órás elszámolást, amikor a meglévő ügyintézésen túl, mint egy all is megoldásként, mindent átvállalunk. Azaz egy meghatározott bérköltség és szolgáltatási díj ellenében intézzük a komplett folyamatot: toborzást, kiválasztást, szerződést, bejelentést, számfejtsük a dolgozó bérét, és viseljük a foglalkoztatása egyéb költségeit és kockázatait is, mint például szabadság, táppénz. 

A másik eshetőség, hogy a partnerünk csak a dolgozó bruttó bérét és a toborzásával, papírmunkával járó szolgáltatási költségeket fizeti meg nekünk, de ebben az esetben ő fedezi a szabadság, táppénz, stb. költségeit. Ekkor azonban a kockázat is az övé.

Fontos megjegyezni, hogy a külföldi munkavállaló foglalkoztatási ára nem bérköltségként jelentkezik, hanem adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható.

A harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának előnyei:

Point icon

Családtagok támogatása

Sokan közülük azzal a reménnyel vállalnak munkát, hogy javíthassák otthon maradt családtagjaik életkörülményeit.

Point icon

Magasabb elkötelezettség

Minél többet és minél jobban akarnak dolgozni.

Point icon

Lelkiismeretes munkavégzés

Igyekeznek bizonyítani, ezért rendkívül precízen és felelősségteljesen végzik feladataikat.

Point icon

Alacsony fluktuáció

Hosszú távra terveznek, így a munkaadók számára az alkalmazottak gyakori cseréjével járó problémák elkerülhetők.

Point icon

Rugalmasság és tanulékonyság

Gyorsan alkalmazkodnak az új környezethez és feladatokhoz, nyitottak az új dolgok tanulására.

Point icon

Munka becsülete és megbecsülés

Főként a keleti országokból érkezők kultúrájában mélyen gyökerezik a munka becsülete és a munkaadójuk iránti megbecsülés és tisztelet.