Szolgáltatások

Diákmunka közvetítés Iskolaszövetkezettel

  • A diákmunka új lendületet ad a vállalatának!
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Próbálja ki a diákfoglalkoztatást iskolaszövetkezeten keresztül!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
diákmunka-közvetítés

A diákmunka nálunk keződött!

A Meló-Diák, azaz a Viapan Group cégcsoport iskolaszövetkezete, a legismertebb brandünk, 1983-ban alakult meg. Elsőként Magyarországon mi nyújtottunk a jogszabályoknak teljesen eleget tevő szolgáltatást diákmunkások közvetítésével. A diákfoglalkoztatás kiválóan alkalmas időszakos munkák betöltésére, de hosszú távon is megoldást nyújthat vállalkozásának!

A diákfoglalkoztatás előnyei

Point icon

Rugalmas

Rövid idő alatt az igényelt létszámú alkalmazottat biztosítjuk Önöknek.

Point icon

Költséghatékony

20%-kal kevesebbe kerül a diákszövetkezeti foglalkoztatás.

Point icon

Hosszú távú

Nem csak a szünidőben, hanem egész évben elérhetők a diákmunkások.

Point icon

Változatos

Betanított feladatoktól a szaktudást igénylő pozíciókig.

Lendületes diákmunkaerő

A diákok foglalkoztatása 15 éves kortól jelent megoldást a tanulóknak az első önálló jövedelem megszerzésére.

Belépés a munkaerőpiacra

Diák projektvezetőinknek köszönhetően Önök már munkavállalói kompetenciákkal felvértezett diákokkal dolgozhatnak.

A karrier itt kezdődik

A diákok a szaktudásukat, nyelvismeretüket is hasznosítani tudják, így komoly erőforrást jelentenek az Ön cége számára.

Hogyan működik egy Iskolaszövetkezet?

A diákmunkát, akár csak a munkaerő-kölcsönzést, három fél együttműködése eredményezi. A Partner a Viapan Group tagjával köt szolgáltatási szerződést, a diákkal a szerződést mi kötjük, így biztosítva a közös munka minden területére kiterjedő céges garanciát. A diákok foglalkoztatására rugalmas konstrukciókat alakítottunk ki: szezonális munkára, hosszú távra, és eseti feladatokra is reagálni tudunk.

diákmunka

Sokoldalú atipikus foglalkoztatási forma

Szezonálisan

Iskolai szünetekben diákok ezrei alkalmazhatók akár teljes munkaidőben, felelősségteljes munkakörökben is.

Point icon

Hosszú távra

Gyakornok vagy állandó kisegítő. Sok diák vállal állandó részmunkaidős állást akár betanított, akár szaktudást igénylő munkakörben.

Point icon

Ingadozó igényekre

A teljesítési csoport koncepciónak köszönhetően rugalmasan alakítható a dolgozói létszám.

Point icon

Eseti szakmai feladatokra

Műszaki rajz, idegen nyelvű hostess, leltárazás - és még sok más feladatra talál megbízható diákot.

Point icon

Erre is alkalmas a diákmunka-közvetítés

  • Karikatúra-rajzoló
  • Fordító
  • Műszaki rajzoló
  • Meló-Diák saját szállásfelelőse a nyári munkákhoz
  • Diákmunka-projektvezető

Közösséget építünk: Meló-Diák Mentorprogram

A Mentorprogram gamifikációt alkalmaz, hogy könnyed formában vezesse végig a diákokat a munkavállalói önismeret lépésein, majd pedig a munkába állás után is figyelemmel kíséri a diák pályafutását. A játékban a diák szinteken haladhat előre, és jutalmakat kap. Az eredmény pedig nagyon is valós: munkatapasztalat és a munkához szükséges soft skillek épülése. Ez nem egy gyakornoki program - ez valami teljesen új!

iskolaszövetkezet általi diák munkaerő foglalkoztatás

Diákmunka 15 éves kortól, Iskolaszövetkezet által - mikor éri meg?

  • A diákok jó része akár éjszakai műszakban is szívesen vállal munkát, különösen ha a közlekedés megoldható. Cégcsoportunk tagja, a Meló-Diák ezt akár buszjárat megszervezésével is tudja segíteni.
  • A mezőgazdaságba nehéz munkaerőt toborozni, de a Meló-Diáknak sok éve bevált módszere van a diákmunkások bevonzására. Például a címerezés nálunk olyan buli, ami kifejezetten vonzza a tanulókat. A tanulság pedig az, hogy ez a nehéz munka igenis tud izgalmas - és jól fizető lenni, ezt pedig már diákok százai tudják.
  • A logisztika és a kereskedelem munkaerőhiányát is diákokkal javasoljuk megoldani. Foglalkoztatás esetén észrevehető a diákmunkások terhelhetősége és rugalmassága, sőt a kereskedelemben a nyelvtudásukra is lehet építeni. 

Diákmunka ára, diákfoglalkoztatás díja:

A diákmunka ma Magyarországon a vállalatok, cégek de akár a non-profit szektor számára is igen komoly lehetőségekkel szolgál, úgy a szakértelem megfizethetősége terén, mint a munkáltatói költségek jelentős megtakarításának szempontjából.

A diákmunkára vonatkozó speciális szabályoknak köszönhetően Önnek 25%-kal kevesebbe kerül egy diák munkavállaló foglalkoztatása a direkt foglalkoztatással szemben.

A diákmunka ára függ a megbízó igényeitől, az elvégzendő munkától és a diákfoglalkoztatás formájától. Összeségében elmondható, hogy vállaljuk a teljeskörű ügyintézést: folyamatosan tartjuk cégével a kapcsolatot, mivel mi végezzük az adminisztrációt és a papírmunkát, ezen felül pedig kezeljük a diákok beosztásait és a jelenléti íveiket (NAV fele is bejelentjük, a szükséges üzemorvosi vizsgálatokat is menedzseljük). 

A diákfoglalkoztatás díja: az aktív órás elszámolás alapját képezi a teljesített órák száma. Vagyis Partnerünknek a valóban ledolgozott órák után szükséges fizetnie, nincs szabadságolási költség. Az úgynevezett aktív órás elszámolásnál minden terhet leveszünk Partnerünk válláról, vagyis egy meghatározott bérköltség és szolgáltatási díj ellenében intézzük a komplett folyamatot: toborzást, kiválasztást, szerződést, bejelentést, számfejtsük a dolgozó bérét, és viseljük a foglalkoztatása egyéb költségeit és kockázatait is, mint például szabadság, táppénz. Ez egy afféle all in megoldás, amely kényelmes és biztonságos. Továbbá teljesítési csoport koncepciót biztosítunk, amely egy plusz biztonságot nyújt Partnerünknek. Szükség esetén „tartalékos” diákokat vonunk be plusz munkaerőnek vagy helyettesítésre.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy a diákfoglalkoztatás ára nem bérköltségként jelentkezik, hanem adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható. Munkaerő egy számla fejében: diákjaink egész évben, egész héten, éjjel-nappal végzik a Partner által meghatározott munkát. Ezért cserébe hónap végén csak egy számlát kell rendezni Partnerünknek.