Szolgáltatások

Nyugdíjasok foglalkoztatása

  • Szakértelem és lojalitás rugalmas keretek között.
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Nézze meg nyugdíjas szövetkezetünk ajánlatait!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
nyugdíjas foglalkoztatása

Megéri a nyugdíjasok foglalkoztatása

A Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet lojális és tapasztalt munkaerőt biztosít partnerei számára. A jövedelmüket kiegészíteni kívánó nyugdíjasok lehetőséget kapnak, Önök pedig tapasztalt és lojális munkaerővel gazdagodnak. Így mindenkinek megéri a nyugdíjasok foglalkoztatása.

Nyugdíjas Szövetkezet: Kényelmes megoldás plusz munkaerő bevonására

Point icon

Átvállaljuk az adminisztratív terheket

Tehermentesítjük az adminisztratív munkatársait: a munkaórák nyilvántartását, bérszámfejtést mi végezzük.

Point icon

Rugalmas létszám és időtáv

Az üzleti igényeinek megfelelő, rugalmas munkaerő-állománnyal tud tervezni, ami időszakosan változtatható.

Point icon

Ön csak a ledolgozott órákért fizet

Ön költségszámlát kap. Nem kell szabadságot, betegszabadságot, munkaszüneti napokat fizetnie.

Point icon

Teljesítési csoport koncepció

Biztonságot nyújt, mert szükség esetén “tartalékos” tagjaink is bevonhatók plusz munkaerőnek vagy helyettesítésre.

Szaktudás újrahasznosítva

Nyugdíjas tagjaink örömmel használják tovább az évtizedek alatt megszerzett tudásukat.

Lojalitás

Tagjaink megbízhatóak, szívesen kötődnek egy munkáltatóhoz. Körükben a fluktuáció minimális.

Közösség

Mi közösséget szervezünk a tagjainknak, amit ők motivált munkával hálálnak meg.

Változó igények

Önöknek igazodniuk kell a változó munkaerőigényhez. Hagyományos foglalkoztatási formákkal ez nagyon költséges.

Szezonalitás

A nyugdíjas-szövetkezeti tagok nem csak hosszabb távra, de akár szezonális vagy eseti feladatokra is alkalmazhatók. 

A nyugdíjas-foglalkoztatás hatására...

  • Váratlan helyzetekben is számolhat munkaerővel
  • Kedvezményes foglalkoztatási költségekkel számolhat
  • Szakembert találhat akár hiányszakmákból is
  • Lojális munkaerőhöz jut
  • A munka világában már járatos, fegyelmezett munkaerőt kap

Nyugdíjas munkavállalás: Motiváció, tapasztalat, megbízhatóság

Többek között a fenti ismérvek jellemzik a mi több mint 4 ezer regisztrált nyugdíjasunkat, akik nyugalmazásuk után szeretnének aktívak maradni. Odafigyeléssel, a munkakörnyezet minimális átalakításával, szükség esetén a munkakörök átszervezésével nagy létszámú extra bázist tudnak bevonni cégük termelésbe.

nyugdíjas szövetkezet, nyugdíj melletti foglalkoztatás

A Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet hozzáadott értéke

Ma a hazánkban élő 3 millió nyugdíjasból 1 millióan 75 év alattiak. Felmérések szerint kétharmaduk vállalna időszakosan vagy állandó jelleggel munkát. A kutatások továbbá alátámasztják, hogy ezt a korosztályt erős munkamorál jellemzi, a lojalitás pedig ennél a korcsoportnál messze a legmagasabb. Azért hasznos a nyugdíjasszövetkezet, mert mi felmérjük, hogy melyik feladatra melyik nyugdíjas alkalmas, ami a partnereink számára biztonságot jelent.

Nyugdíjas foglalkoztatás ára

A nyugdíjas foglalkoztatás terén nagyon széles a palettánk. Multinacionális cégektől a kisvállalatokig számos megbízónk van, és büszkék is vagyunk a palettánk sokszínűségére. A nyugdíjas foglalkoztatás szolgáltatásunk éppen emiatt a sokszínűség miatt az igényeire szabható.
Az elszámolás alapját képezi a teljesített, ledolgozott órák száma, valamint ezen foglalkoztatási forma ára a megállapodás függvényében változik. Ezt befolyásolja a kért létszám, a rendelkezésre álló idő, a foglalkoztatás ideje és a munkavállalók irányában megfogalmazott elvárások. Fontos megjegyezni továbbá, hogy a szövetkezeti állomány nem növeli a cége statisztikai létszámát és teljesítéskor költségszámlát kap a megbízótól. Tehát az ár nem bérköltségként jelentkezik, hanem adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható.

A nyugdíjasok munkavállalásának szabályai 2023-ban

Magyarországon 2017 óta lehetséges nyugdíjasokat szövetkezeti formában foglalkoztatni. A nyugdíj melletti munkavégzés számos előnnyel rendelkezik a munkáltató és a nyugdíjas számára is. Cégcsoportunk tagja, a Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet lojális évtizedes tapasztalattal, sőt akár speciális szaktudással rendelkező munkaerőt biztosít partnerei számára. A nyugdíjas szövetkezeti állások előnye, hogy a nyugdíjasok, akik a jövedelmüket szeretnék kiegészíteni, lehetőséget és közösséget kapnak, az Önök cége pedig tapasztalt és lojális munkaerővel gazdagodik. A nyugdíjasok foglalkoztatása eltérhet attól függően, hogy öregségi nyugdíj, vagy korhatár előtti ellátás mellett vállal munkát a nyugdíjas.

A nyugdíjas foglalkoztatás előnyei - nyugdíjas szövetkezeten keresztül

A nyugdíjas szövetkezeti állások bevonása a munkaerő pótlásába kényelmes megoldás a vállalatnak, hiszen a plusz munkaerő rugalmas formában érkezik. Biztonságos a nyugdíjas munkavállaló számára is, hiszen a szövetkezeti foglalkoztatás védőhálót jelent neki. Fontos előny, hogy átvállaljuk az adminisztratív terheket, tehermentesítjük a Partnercégünk adminisztratív munkatársait. A Déli Szomszédok végzi a munkaórák nyilvántartását, a bérszámfejtést, akár a műszakok beosztását.

Kiemelt előny a rugalmas létszám és időtáv: az Önök cége az üzleti igényeinek megfelelő, rugalmas munkaerő-állománnyal tud tervezni, ami a termelés volumenének, a nyitva tartásnak, szezonnak megfelelően időszakosan változtatható.

A nyugdíjas foglalkoztatás előnyei között szokták emlegetni azt a komoly anyagi fegyvertényt is, hogy az Ön cége csak a ledolgozott órákért fizet, amelyekért költségszámlát kap.

Nyugdíjas betegszabadás szövetkezeti munkavégzés esetén

 Nem kell szabadságot, betegszabadságot, munkaszüneti napokat fizetni, ezt a kockázatot mi viseljük.

A teljesítési csoport koncepció plusz biztonságot nyújt Önöknek, mert szükség esetén “tartalékos” tagjaink is bevonhatók plusz munkaerőnek vagy helyettesítésre.

A nyugdíjas foglalkoztatás folyamata 

A nyugdíjasszövetkezeti foglalkoztatás hármas jogviszony keretében valósul meg. Ebben az esetben a munkáltató velünk köt szolgáltatási szerződést, a nyugdíjas pedig szintén velünk áll szerződéses kapcsolatban, a nyugdíjasszövetkezet tagjaként.

A partner megrendelésének megfelelően időben biztosítsuk az igényelt létszámot. Hogyan? A munkavállaló a szövetkezetünk tagja, és amikor megtaláljuk a számára megfelelő pozíciót elhelyezzük a Partnerünknél, ahol a tényleges tevékenységet végzi. A Partnerünknek nyújtott szolgáltatás pontos részleteit a vele kötött szerződés szabályozza. A szövetkezeti tag(ok) kiválasztását természetesen a Partnerünk által leadott igény alapján végezzük. A megállapodásunk meghatározza, hogy milyen képzettséggel, tapasztalattal rendelkező szövetkezeti tagokat, hány főt, milyen beosztással, stb. toborozzunk.

A pontos igényfelmérést követi az árajánlat küldése és a szerződéskötés. Ha mindez megtörtént, akkor a projektvezető átadja az irodavezetőnek a pontos paramétereket, és ha szükséges, akkor a megbízott toborzóval együtt kilátogatnak a munkavégzés helyszínére, hogy az esetlegesen még meg nem válaszolt toborzási kérdésekre választ kapjanak. még pontosabb leírást tudjanak készíteni a

Projektvezetőink minden megyében a Partnereink és a tagjaink rendelkezésére állnak, ők végzik az adminisztrációt, segítik a nyugdíjasokat azokban a praktikus kérdésekben, amelyek megválaszolása vagy megoldása a munkáltatóknak sokszor idő- és erőforrásigényes (azaz segítünk eljutni a partnercéghez, megválaszoljuk a gyakran ismételt kérdéseket, stb.). Mi megoldjuk a szervezési és adminisztrációs feladatokat, és a bérszámfejtés is a mi dolgunk. Így Önök arra koncentrálhatnak, amiben a cégük igazán profi.