Szolgáltatások

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

  • Megtakarítás és munkaerő a cégének, lehetőség a munkavállalóknak. Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a Viapan Grouptól.
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Hadd meséljünk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának előnyeiről!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása: lehetőség mindkét félnek!

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása egyszerre jelent több millió Ft megtakarítást az Önök cégének, plusz munkaerőt akár szakképzett vagy diplomás munkakörökben. A Viapan Group hozzáadott értéke pedig az, hogy alapos felmérést, szakmai tanácsadást biztosítunk, és megtaláljuk az Önöknek megfelelő munkaerőt!

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának előnyei

Rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük azoknak a munkáltatóknak, akiknél a munkavállalók száma 25 fő feletti, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát.   

Közel kétmillió Ft minden egyes “hiányzó” személy után.

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkozatásával...

  • 2.088.000 Ft / fő/ év megtakarítás
  • plusz segítség
  • a toborzást mi végezzük
  • szakmai támogatás az integrációhoz

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása nélkül...

• rehabilitációs hozzájárulást kell fizetni
• dolgozói túlterheltség veszélye
• költséges és időigényes toborzás
• szakmai segítség: külön személy bevonásával

A Viapan Group ajánlata megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Point icon

Tapasztalt csapattal a cégekért

Évek óta foglalkozunk megváltozott munkaképességűek integrációjával. Szolgáltatásunk tartalmazza az ingyenes igényfelmérést és szaktanácsadást, valamint a teljes körű toborzást, a munkakör-specifikusan tesztelt jelölteket.

Point icon

Takarítótól az angoltanárig

Adatbázisunkban sok cukorbeteg vagy magas vérnyomású, esetleg daganatos betegségből gyógyult diplomás vagy szakképzett álláskeresőt regisztáltunk, akik megfelelően kiválasztott munkakörben és jól szervezett beosztás esetén kiválóan tudják teljesíteni a rájuk kiosztott feladatokat.

A rehabilitációs foglalkoztatás lehetőségei

A megváltozott munkaképességűek szellemi és fizikai képességei széles skálán mozognak. Mi kifejezetten az Önök igényeihez választjuk ki a jelölteket. A megváltozott munkaképesség nagyon sokféle lehet: a mi munkatársainkat gyakran pszichés, mozgásszervi, érrendszeri betegek keresik fel. Van, akin alig észrevehető az állapota, azaz gond nélkül integrálható a legtöbb munkahelyre. Másoknak esetleg speciális feltételek, körülmények szükségesek, valamint az a rugalmasság, hogy részmunkaidőben dolgozhassanak.

csökkent munkaképességűek foglalkoztatása

Hasznos tudnivalók megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása előtt

A KSH adatai szerint a magyar aktív korú lakosság (kb 5,6 millió fő) mintegy tizede (550 000 fő) megváltozott munkaképességű. Túlnyomó többségük nem foglalkoztatott, ami azt jelenti, hogy a legtöbb megváltozott munkaképességű személy nincs jelen a munkaerőpiacon, ami a lecsúszásnak, mélyszegénnyé válásnak a veszélyét hordozza magában.

A rendkívül nehéz helyzetben levő személyek többsége nem “csak” anyagi téren marad el az átlagtól, de a munkaerő-piaci tapasztalatokat sem tudja megszerezni, így egyre bátortalanabbul kezd neki az álláskeresésnek, ha nekikezd egyáltalán.

Mit jelent a csökkent munkaképesség? 

Sokan nem tudják, ki a megváltozott munkaképességű - tisztázzuk ezt tehát a csökkent munkaképességűek foglalkoztatása előtt. A megváltozott munkaképességű egy olyan személy, akinek egészségi állapota nem teszi lehetővé azt, hogy minden munkakört betöltsön. Egyes munkakörök betöltéséhez segítségre van szükségük.

A megváltozott munkaképességű emberek különböző okok miatt lehetnek képtelenek dolgozni. Ilyenek a krónikus betegségek, a látás- vagy halláskárosodás, a rokkantság, az autizmus, stb. 

A rehabilitációs hozzájárulás, vagyis a szociális hozzájárulási adó

Azok a cégek, amelyeknél a munkavállalók száma 25 fő feletti, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát, rehabilitációs hozzájárulást fizetésére köteles. A rehabilitációs hozzájárulás mértéke a minimálbér kilencszerese/fő/év. Ez kétmillió forintot jelent munkavállalónként, évente.

Nem csak a szociális hozzájárulási adó elkerülése miatt, hanem a csökkentett munkaképességű emberek rehabilitációjának elősegítése érdekében is fontolja meg a Viapan Érték Program igénybevételét!