Szolgáltatások

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

  • Megtakarítás és munkaerő a cégének, lehetőség a munkavállalóknak. Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a Viapan Grouptól.
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Hadd meséljünk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának előnyeiről!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása: lehetőség mindkét félnek!

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása egyszerre jelent több millió Ft megtakarítást az Önök cégének, plusz munkaerőt akár szakképzett vagy diplomás munkakörökben. A Viapan Group hozzáadott értéke pedig az, hogy alapos felmérést, szakmai tanácsadást biztosítunk, és megtaláljuk az Önöknek megfelelő munkaerőt!

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának előnyei

Rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük azoknak a munkáltatóknak, akiknél a munkavállalók száma 25 fő feletti, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát.   

Több mint kétmillió Ft minden egyes “hiányzó” személy után.

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkozatásával...

  • 2.401.200 Ft / fő/ év megtakarítás
  • plusz segítség
  • a toborzást mi végezzük
  • szakmai támogatás az integrációhoz

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása nélkül...

• rehabilitációs hozzájárulást kell fizetni
• dolgozói túlterheltség veszélye
• költséges és időigényes toborzás
• szakmai segítség: külön személy bevonásával

A Viapan Group ajánlata megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Point icon

Tapasztalt csapattal a cégekért

Évek óta foglalkozunk megváltozott munkaképességűek integrációjával. Szolgáltatásunk tartalmazza az ingyenes igényfelmérést és szaktanácsadást, valamint a teljes körű toborzást, a munkakör-specifikusan tesztelt jelölteket.

Point icon

Takarítótól az angoltanárig

Adatbázisunkban sok cukorbeteg vagy magas vérnyomású, esetleg daganatos betegségből gyógyult diplomás vagy szakképzett álláskeresőt regisztáltunk, akik megfelelően kiválasztott munkakörben és jól szervezett beosztás esetén kiválóan tudják teljesíteni a rájuk kiosztott feladatokat.

A rehabilitációs foglalkoztatás lehetőségei

A megváltozott munkaképességűek szellemi és fizikai képességei széles skálán mozognak. Mi kifejezetten az Önök igényeihez választjuk ki a jelölteket. A megváltozott munkaképesség nagyon sokféle lehet: a mi munkatársainkat gyakran pszichés, mozgásszervi, érrendszeri betegek keresik fel. Van, akin alig észrevehető az állapota, azaz gond nélkül integrálható a legtöbb munkahelyre. Másoknak esetleg speciális feltételek, körülmények szükségesek, valamint az a rugalmasság, hogy részmunkaidőben dolgozhassanak.

csökkent munkaképességűek foglalkoztatása

Hasznos tudnivalók megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása előtt

A KSH adatai szerint a magyar aktív korú lakosság (kb 4,9 millió fő) mintegy tizede (450 000 fő) megváltozott munkaképességű. Magyarországon megközelítőleg minden második hatályos komplex minősítéssel rendelkező megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatott. A foglalkoztatási adatok kedvező alakulásához hozzájárult, hogy a munkáltatók egyre nagyobb számban keresnek és foglalkoztatnak mmk-s munkavállalókat az elsődleges munkaerőpiacon.  

Mit jelent megváltozott munkaképesség? 

„A megváltozott munkaképességű személyek fogalom a munka világához kapcsolódik, mivel azt a vizsgálati szempontot takarja, hogyan befolyásolja a károsodás (betegség), fogyatékosság vagy rokkantság az egyén munkavállalását, munkahelyének megtartását; vagyis az egyént a foglalkoztathatóság szempontrendszerén keresztül minősíti.”

Azok a személyek akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 %-os vagy kisebb mértékű.

Adatbázisunkban több cukorbeteg vagy magas vérnyomású, esetleg daganatos betegségből gyógyult diplomás vagy szakképzett álláskeresőt regisztáltunk, akik megfelelően kiválasztott munkakörben és jól szervezett beosztás esetén egyenrangú kollégái lehetnek egészséges társaiknak. 

A  szociális hozzájárulási adó kedvezmény érvényesítése mellett a rehabilitációs hozzájárulás

Azok a cégek, amelyeknél a munkavállalók száma 25 fő feletti, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát, rehabilitációs hozzájárulást fizetésére köteles. A rehabilitációs hozzájárulás mértéke a minimálbér kilencszerese/fő/év. Ez 2.401.200 forintot jelent munkavállalónként, évente.

Az mmks foglakoztatása a munkaerőpiaci szereplők érdekét szolgálja. A munkáltató költségcsökkentés mellett hasznos munkaerőt kap a munkavállalónak pedig lehetőséget biztosít a többletjövedelem mellett az elsődleges munkaerőpiacra történő beilleszkedésre.

Alap megbízási díjaink

A megbízási vagy közvetítési díj lehet havi és egyösszegű konstrukció is. Mind a két esetben van minimum megbízási díj. Az árat minden esetben a keresés komplexitásától függően változik, és eltérhet a minimum díjaktól. 

Bízza a teljes ügyintézést a Viapan szakembereire! Vegye fel a kapcsolatot rehabilitációs tanácsadásban is jártas recruiter kollégáinkkal!