Szolgáltatások

Fejvadászat, vezető kiválasztás

  • Emberközpontú üzleti megoldások egy komplex HR szolgáltatótól.
  • A közép-európai régió és Magyarország egyik legsokszínűbb HR-szolgáltatója a Viapan. Kiemelkedő szakértelmet nyújtunk fejvadászat területén is, ahol segítünk ügyfeleinknek megtalálni és felvenni a legtehetségesebb munkatársakat a vállalkozásuk számára. Célunk, hogy a legkülönfélébb HR-igényeket is hatékonyan kezeljük, és szolgáltatásaink széles palettájával állunk rendelkezésükre.

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
fejvadaszat

Nehéz, kihívást jelentő és stratégiai fontosságú pozíció betöltéséről van szó? Már próbálta a toborzási technikákat, azonban a magasabb szintű munkakör betöltése nem járt sikerrel, eredménytelenül zárult a toborzás? Az executive search vagyis fejvadászat szolgáltatásunkkal a munkaerőpiac monitorozásával és direkt keresések révén megtaláljuk az ideális jelöltet.

Válassza fejvadász szolgáltatásunkat, ha magasabb szintű szakemberek, közép- és felsővezetők megtalálása a cél.

A fejvadász cégek feladata

Szakértő kollégáink középpontjába vállalkozásának stratégiai céljait szolgáló, legideálisabb jelölt felkutatása áll. A fejvadászat során igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a minőségi munkavállalók és a gyors teljesítés között. A fejvadász cég munkatársa, azaz tanácsadónk direkt megkeresés és ajánlás útján jut el több csatornán – adatbázis, Internet, kapcsolati háló – keresztül a legmegfelelőbb pályázóhoz. A legjobb szakemberek rendszerint nem állás nélküliek, sokszor elgondolkodnak, hogy váltsanak. Az ilyen jelöltek felkutatása és a megfelelő motiváció, amit a fejvadász tud ajánlani rendszerint meghatározza a végső döntést is. A munkaerő-közvetítés e magasabb szintű formáját főként felső- és középvezetők vagy speciális szaktudást igénylő munkakörök betöltéséhez veszik igénybe a munkaadók.

A fejvadászat előnyei

Széleskörű piaci ismeretek

Fejvadászaink átfogó munkaerő piaci ismeretekkel rendelkeznek. Aktívan követik az iparági trendeket, a versenytársakat és az újabb fejleményeket. Ennek köszönhetően képesek pontosan meghatározni és felkutatni az igényeinek megfelelő jelölteket a kívánt területeken.

Diszkréció

Vállalata hírneve biztonságban van! Megértjük, hogy bizonyos körülmények között nem tartozik a nyilvánosságra az új pozíciók vagy a szervezet fejlesztése. Minden információt bizalmasan kezelünk, és a legmagasabb szintű adatvédelmi szabványokat alkalmazzuk.

Garanciát vállalunk

Ha fejvadászunk nem a megfelelő munkavállalót találná meg, akkor egy másik jelöltet küldünk!

Idő- és erőforrás-megtakarítás

Fejvadász szolgáltatásunk segítenek vállalkozásának időt és erőforrásokat megtakarítani. A jelöltek keresése és kiválasztása hosszadalmas folyamat lehet, és elvonhatja a vállalat vezetői mellett a belső HR figyelmét is, akiknek más feladatai elsőbbséget élveznének a cég életében vagy hiányzik az effajta szakértelmük.

Célzott keresés

Speciális feltételeknek megfelelően keresnek munkaerőt fejvadászaink. Fejvadász munkatársaink kiterjedt hálózattal rendelkeznek és képesek direkt felkutatni és elérni a legkiválóbb tehetségeket. Szoros kapcsolatokat ápolnak a szakmai közösséggel és az iparágban lévő kulcsfontosságú személyekkel, így könnyebben megtalálják és megszólítják a legalkalmasabb jelölteket.

Többszintű szűrési folyamat

A potenciális jelöltek gondosan áttekintése és elemzése. Executive search munkatársaink kiváló tudással rendelkeznek a kiválasztási módszerek és interjútechnikák terén, így képesek kiszűrni az alkalmatlan jelölteket, és a legjobb jelölteket ajánlani. A többszintű szűrési folyamat biztosítja, hogy csak a legjobb és legalkalmasabb jelöltek kerüljenek tovább a toborzási folyamatban

A fejvadászat és toborzás közötti különbségek

A fejvadászat nem egyenlő a toborzással! A fejvadászat és a toborzás között a fő különbség az aktív és passzív jelöltkutatásban rejlik

A toborzás általában a jelöltekre vár, hogy jelentkezzenek a meghirdetett pozíciókra, míg a fejvadászatnál a headhunter kollégáink aktívan keresik és felkutatják a potenciális jelölteket. A fejvadászat magasabb szintű pozíciók vagy szakmai területeken található szakemberek megszerzésére összpontosít.

  • Fontos a célcsoport meghatározása:
  • míg a toborzás: bármilyen szinten, fizikai és szellemi munkakörökben egyaránt, akár pályakezdő szinttől zajlik,
  • addig a fejvadászat: tapasztalt specialisták, szakértők, közép- és felsővezetők, top-level pozíciók betöltésére fókuszál.

Felsővezető állások betöltése a Viapannal!

A Viapannal 35 év alatt közel 1000 céggel működtünk már együtt, összesen több tízezer munkavállalót kölcsönöztünk és közvetítettünk mind termelő cégek, mind irodák számára. Jelenleg 4 országban, 18 irodával működünk. Mi kollégát adunk, nem dolgozót: pályakezdőktől a felsővezetésig megtaláljuk az adott pozícióra a legideálisabb jelöltet, akire mindig számíthat! Tapasztalt csapattal a cégekért! Az évek során kifejlesztettük saját toborzási és kiválasztási módszereinket, hogy akár a felsővezetői állások betöltése se jelentsen kihívást.

A fejvadászat folyamata a Viapannál

1

Kapcsolatfelvétel

2

Pozíció meghatározása:

hol és milyen profilú cég keres munkatársat, milyen kompetenciákkal rendelkezzen és milyen pozíciót fog betölteni a leendő munkatárs, milyen további elvárásoknak kell megfelelnie.

3

(Fel)kutatás:

az információk birtokában fejvadászunk megkezdi a kutatómunkát. Legtöbbször direkt módon keresi meg a célszemélyeket és diszkréció mellett ismerteti a lehetőségeket és juttatásokat.

4

Előszűrés és szelektálás:

az első merítés után a jelöltek között a tanácsadónk el kezd válogatni.

5

Többkörös interjúk

is előfordulhatnak, attól függően, hogy milyen pozícióról van szó és mik a megrendelő igényei.

6

Bemutatás:

a legesélyesebb jelölteket prezentáljuk a megbízónak. Ezzel párhuzamosan készítünk egy profil-elemzést is, ami tájékoztatást és kimutatást ad arról, hogy hogyan teljesítettek a jelöltek a kiválasztási folyamat során.

7

Döntés:

megtörténik a megbízó feltételeinek leginkább passzoló jelölt kiválasztása, erről értesítik a pályázót, a többi résztvevőnek pedig megköszönjük a befektetett időt és energiát.

8

Utánkövetés:

a fejvadászat részét képezi az utánkövetés is, ami felméri, hogy a kiválasztott jelölt valóban jól beilleszkedett-e, jó döntés született-e.

A fejvadászat folyamata a projekt és speciális igények függvényében eltérhet a fenti folyamatábrától. 

IT fejvadászat

Segítünk vállalatának a tehetséges és képzett munkaerő megtalálásában és toborzásában!

Az informatikai iparág rohamos növekedése és fejlődése miatt az IT szakemberek megtalálása és megtartása ma már kulcsfontosságú feladat minden vállalkozás számára. Az IT szektorban a legtehetségesebb és legtapasztaltabb szakemberek megtalálása a versenyképesség és az innováció meghatározója. Azonban felkutatásuk, esetleg átcsábításuk nem olyan egyszerű feladat. Sok esetben több hónapos projekt mellett rengeteg pénz és energiabefektetést is kíván a vállalatoktól. Érdemes, és hosszútávon sokkal kifizetődőbb ezért fejvadász cégekhez fordulni!

 

IT fejvadászat a Viapannal: 

Az adott projekt elvárásaival leginkább találó IT szakembert szállítjuk cégének. Az ügyféligények alapos elemzése és a kiválasztási folyamat során alkalmazott szűrők segítenek abban, hogy csak azokat a szakembereket ajánljuk, akik valóban megfelelnek a cég elvárásainak és kultúrájának. A kapcsolatfelvétel során rögzítjük a pozícióhoz külön szükséges kompetenciákat: várt programnyelvek ismerete, a programozóktól elvárt szint (junior, medior, senior), munkaköri feltételeket, elvárásokat, bérkalkuláció. 

Pénzügy

Point icon

Hozzáférés a rejtett tehetségekhez:

fejvadászaink általában széles hálózattal rendelkeznek és kapcsolatokat ápolnak a különböző iparágak meghatározó szereplőivel. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hozzáférjenek a rejtett tehetségekhez, vagyis azokhoz a kiváló minőségű szakemberekhez, akik nem aktívan keresnek állást, de nyitottak az új lehetőségekre. Így cége olyan jelölteket is találhat, akiket másként nem lenne könnyű felkutatni. Pozíciótól függően, legyen szó akár pénzügy, marketing, értékesítés területéről is dedikált fejvadászainkra számíthat!

Point icon

Kiválasztási folyamat finomhangolása:

tanácsadóink kérdéseik tucatjai révén alaposan feltérképezik és megértik a megbízó cég specifikus igényeit és kritériumait. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a legalkalmasabb jelölteket válasszák ki, és gyorsabban találják meg a tökéletes illeszkedést. A fejvadászok segítséget nyújtanak az interjúk megszervezésében, a jelöltek értékelésében és a választás folyamatában is.

Kérjen ajánlatot!

Lépjen a munkaerő-közvetítés magasabb szintjére a Viapannal!

Minden esetben az igénybe vett szolgáltatástól függ a fejvadászati szolgáltatás díja. A sokszínűség és egyedi, speciális kérések miatt személyre is szabható: van, aki maga bonyolítja le az állásinterjúkat, míg más a fejvadászaink előszelektálása után „csak” a döntést kívánja meghozni. Az ár projektfüggő, továbbá befolyásolja, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni a munkavállalónak, és mennyi idő áll rendelkezésre. Fontos megjegyezni, hogy a fejvadász szolgáltatás ára nem bérköltségként jelentkezik, hanem adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható. Komplex HR megoldások? Bízza a Viapanra nehéz ügyeit! Megtaláljuk cége számára az ideális munkatársat!

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, és kérjen ajánlatot munkatársainktól a fenti űrlap kitöltésével!