Összes bejegyzés

Állásinterjú tippek. Mit lehet és mit nem!

állásinterjú tippek

Állásinterjú tippek. Mit lehet és mit nem!

Az állásinterjú a legtöbb ember életében az egyik legstresszesebb szituáció. Megesik, hogy egy rosszul sikerült interjú miatt nem kapjuk meg az álommunkát. Most adunk néhány állásinterjú tippet, hogy ez ne fordulhasson elő. Induljon az állásinterjú felkészülés!

Az állásinterjú menete:

Itt nem árulunk el nagy titkot, beadod az önéletrajzod, a releváns információkkal, behívnak, jön az állásinterjú felkészülés szakasza, utána nézel a cégnek, majd illő öltözetben megjelensz, és próbálod magadból kihozni a legjobbat. Ennyi lenne az egész? Nagyjából igen. 

És most jöjjön a lényeg: az állásinterjú tippek

Ahogy fentebb írtuk az állásinterjú felkészülés fontos része, hogy nézz utána annak a cégnek, ahova interjúra mész. Ha valaki az alapinformációkat sem ismeri, az azt sugallja az interjúztatónak, hogy az illető valójában nem is érdeklődik a cég iránt. 

Az is fontos, hogy ne kezdj el irreleváns dolgokról beszélni. Igen kaphatsz olyan kérdéseket, amik megzavarnak, de ilyen esetben ne vágd rá az első dolgot, ami eszedbe jut, nem baj, ha nem egyből válaszolsz, hanem pár másodperc alatt végiggondolod a választ. Például ha megkérdezik miért jelentkeztél erre a munkahelyre, akkor az, hogy mert közel van a gyerekem iskolájához nem szerencsés válasz. 

Az egyik leghasznosabb állásinterjú tipp az, hogy találd meg az egyensúlyt. Az interjú során ne csak azt hangsúlyozd, hogy a cég milyen szerencsés, hogy téged alkalmazhat, arról is beszélj, hogy te mit nyerhetsz ha felvesznek. Beszélj a perspektíváidról. Az interjúztatók szeretik az előremutató látásmódot. 

És végül de nem utolsó sorban mindig mondj igazat. Ha a korábbi feladataidról valótlant állítasz, az elég hamar kiderül majd az új munkahelyeden. Ne úgy próbáld eladni magad, hogy előre nehéz helyzetet teremtesz magadnak az új helyen.

Ha ezeket az egyszerű lépéseket figyelembe veszed az állásinterjú felkészülés során, zökkenőmentesen veheted a rád váró akadályt. 

13

Küldj egy tapsot ha tetszett

13