Összes bejegyzés

Második körös állásinterjú

Állásinterjú tippek

Bekerültem! Indulhat a második körös állásinterjú

A második körös állásinterjú talán sokkal lazább lesz, mint az első, mert már nagyjából eldöntötték, hogy te vagy az ő emberük, csak egészen biztosra akarnak menni, vagy egyszerűen csak tartani akarják magukat a vállalati protokollhoz, amely kétkörös kiválasztást ír elő. De az is előfordulhat, hogy most jön a neheze, mert több emberrel találkozol – cégvezetőkkel, leendő munkatársakkal –, akik azt akarják felmérni, beleillesz-e a vállalati kultúrába és az adott csapatba. Így vagy úgy, erre az interjúra is úgy kell készülni, mint az elsőre.

Első interjú tipp: gondold át, mi történt az első interjún

Először is vedd sorra, milyen kérdések hangzottak el az első alkalommal, mit válaszoltál, és hogyan reagált a HR-es. A második körös interjún ennek a beszélgetésnek a továbbfejlesztett változatára kerül sor, ahol jobban meg akarnak ismerni szakmai és emberi szempontból. Szedd össze, mit tudtál meg a vállalatról és a felkínált munkáról, és mik azok a kérdések, amiket szerettél volna feltenni, de valamiért ez nem jött össze. A második interjú kiváló alkalom arra, hogy ne csak téged ismerjenek meg jobban, de te is minél több információt megszerezz a vállalatról.

Keményebb kérdések a második körös állásinterjún

A második interjún valószínűleg találkozol a leendő közvetlen feletteseddel és munkatársaiddal, aki már konkrétan arra lesznek kíváncsiak, milyen leszel, amikor velük dolgozol. Alaposabban rákérdezhetnek, milyen képességeid vannak, milyen tapasztalatokat szereztél, hogyan oldanál meg különféle problémákat. Megpróbálják majd kideríteni, melyek a személyiséged legfőbb jellemzői, hogyan dolgozol csapatban, miként viselkedsz konfliktushelyzetben, humorral kezeled-e a stresszt, vagy azonnal bepánikolsz. Arról kell tehát meggyőzően tanúbizonyságot adnod, hogy hasznos, sőt nélkülözhetetlen tagja leszel a szervezetnek, és helytállóak voltak azok a jó benyomások, amelyeket az első interjún rólad szereztek leendő munkáltatóid.

A legfőbb interjú tippünk: érdeklődj!

Ha már az első interjúra is a mi tippjeink alapján készültél fel, akkor nyilván rákérdeztél néhány alapvető dologra a céggel kapcsolatban. Most azonban eljött az ideje, hogy a második körös interjún alaposabban kifaggasd az asztal túlsó oldalán ülőket. Nem fogják rossz néven venni, mindig pozitív hatást kelt, ha a jelölt őszintén érdeklődik a szervezet iránt, és célirányos kérdéseivel elárulja, hogy pontosan tudja milyen információkat érdemes megszereznie. Kérdezz rá a céges kultúrára, meséltesd el a leendő főnökkel, munkatárssal, miért érdemes ott dolgozni milyen tervei vannak a vállalatnak a változó gazdasági környezetben. Törekedj arra, hogy érdemi beszélgetés alakuljon ki, mert ez megerősíti a felvételiztetőket abban az érzésükben, hogy te vagy az ő emberük. Végül, ha nem tesznek azonnal ajánlatot, ne felejtsd el megkérdezni, hány körre számíthatsz még, illetve általában hogyan alakul a továbbiakban a felvételi procedúra.

17

Küldj egy tapsot ha tetszett

17