Összes bejegyzés

Továbbtanulás 2021 Érdemes szakmai képzéseket nézned?

Továbbtanulás 2021-ben is megéri

Álláskeresés - vagy továbbtanulás 2021-ben munka mellett

Sok munkavállaló úgy gondolja, a szakmai előrelépéséhez szüksége van a továbbképzésekre. A tanulás azonban sok időt vesz igénybe, főleg, ha a nap legnagyobb részét a munkahelyen töltjük. Mielőtt beiratkoznál bármilyen oktatási intézménybe, olvasd el tanácsainkat, amelyek segítségével könnyebben össze tudod majd egyeztetni a tanulást és a munkát!

Beszéljük át! Milyen továbbtanulási lehetőségek vannak 2021-ben?

Mielőtt bármilyen tanfolyamra beiratkoznál, mindenképpen célszerű előzetesen megbeszélned feletteseddel a döntésedet! Amennyiben tanulmányaidat a munkáltató szervezi és finanszírozza, akkor a tanulásból adódó elfoglaltságokat figyelembe is veszik, ám ha a tanulás a saját kezdeményezésedből fakad, akkor ajánlatosabb tájékoztatni munkaadódat a továbbtanulással kapcsolatos terveidről és céljaidról. A munkaadók általában jó néven veszik, és támogatják az alkalmazottak ilyen jellegű szándékait.

Szakmai képzéseken részt venni vagy pihenni?

A legtöbb munkavállaló úgy érzi, amennyire csak tudja, kihasználja az időt és azt hasznos tevékenységekkel tölti. Például szakmai kéépzések anyagait nézi. Ám a nap során többször is adódnak olyan kihasználatlan periódusaink, amiket produktívabban is felhasználhatunk. A munkahelyre történő ingázás közben például időt szakíthatunk az anyagok átolvasására. A televíziózással érdemes vigyázni, mert nagyon sok időnket elvehet, és bár nem kell teljesen kiiktatnunk, csak azokat a programokat nézzük meg, amelyek érdekesek vagy hasznosak lehetnek számunkra. Ugyanez vonatkozik az internetezési szokásainkra is!

Megfelelő időbeosztás a szakmai képzések alatt!

A tanulás, szakmai képzések természetesen nem mehet a munka rovására! Ezért is fontos megfelelően beosztani az időnket. Az emberek tanulási módszerei közt óriási különbségek lehetnek, bizonyos metódus valakinél működik, míg másnál totális csődöt mondhat. Ezért ha például észrevetted, hogy reggel jobban megy a tanulás, akkor hetente egy-két alkalommal a korai órákra próbálj időzíteni. A tanulók koncentrációs képességének hossza is eltérő, ezért befogadási kapacitásodnak megfelelően hosszabb vagy rövidebb intervallumokra oszd be a tanulás idejét. Bárhol is legyél, a lényeg, hogy a tanulás időben és térben elkülönüljön a nap többi részétől, így képes lehetsz a hatékonyabb tanulásra és a munkád elvégzésére külön koncentrálni.

Továbbtanulás 2021: újra az iskolapadban

A célhoz vezető úton, a továbbtanulási céljainkban 2021-ben is  velünk tartó társ nagy mértékben hozzájárul a nehézségek leküzdéséhez és a motiváció fenntartásához. A tanulással egyébként is sok új ismeretséget szerezhetsz, amit a technika fejlődésének köszönhetően még a távtanulás sem zár ki. Az internet segítségével ma már a távoktatás során is tagja lehetsz egy virtuális tanulóközösségnek, ami helyettesíti a hagyományos oktatási intézmények szociális környezetét. Tanulótársat egyébként a cégen belül is kereshetünk, így is építve az egységet és az összefogást.  Mindent összevetve, a munka mellett történő tanulás legfontosabb része maga a döntés meghozatala. Aki eldönti, hogy belevág egy szakmai továbbképzésbe, az általában képes is a kettő összeegyeztetésére, anélkül hogy napjai csupán a munkáról és a tanulásról szólnának.

3

Küldj egy tapsot ha tetszett

3