Összes bejegyzés

Viapanos sikerek az Országos Bérügyviteli Bajnokságon

A Viapan Group bérszámfejtői az Országos Bérügyviteli Bajnokságon

Idén már 10. alkalommal rendezik meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot. Stílszerűen számokban kifejezve: bruttó 2 millió forintos összdíjazás, 1 hónapig tartó fordulók a feladatok nehézsége okán, ritka 100%-os eredmény, viapanos versenyzők a legjobb 50-ben, és cél az első hely. 

Az Országos Bérügyviteli Bajnokságról

2013-ban a NEXON kezdeményezésére és szervezésében, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) támogatásával indult útjára az Országos Bérügyviteli Bajnokság. 

A Viapan bérügyintézői is megméretik magukat

A Viapan bérügyintézői csapata 2014-től kezdve vesz részt igen szép eredményekkel. Krisztina kollégánk legjobb eredménye egy tekintélyes 7. hely, de az összes versenyzőnkre jellemző, hogy gyakran kerülnek be a szakmai elismerést jelentő a TOP50-be. 

Szakmai versenyek szerepe a bérszámfejtők és más szakértők kompetenciáiban

Kollégáink számára a legnagyobb motiváció a szakmai fejlődés. A feladatok igen nehezek, de leképezik a bérszámfejtés komplexitását, ami kitűnő gyakorlási lehetőség. Az évek alatt változott a gyakorlatok típusa, de általánosságban elmondható, hogy a versenyzők találkoznak feleletválasztós feladattal, igaz-hamis kérdésekkel és számolással is. Az elméleti feladatok nagyon sokrétűek, minden is megtalálható bennük, akár a közszféra számfejtésétől a munkaidőkereten át bármilyen apró szabályig. Hiszen a való életben is ez vár egy bérügyintézőre. Minden jogszabályt ismerni kell az apró betűs részekig. A számolós feladatokba pedig nagyon sok csavart tesznek a szervezők, és akár az is előfordul, hogy egy hete publikált jogszabályon alapulnak. A feladatok nehézségét tükrözi, hogy egy egy fordulóra 1 hónap áll rendelkezésre. Nagyon ritka, hogy valaki 100%-on teljesítsen.

Kollégáink szerint nagyon sokat lehet tanulni a feladatokból. Elmondhatjuk, hogy az a cég, amelynek kollégái ezen a versenyen indulnak, megbízható magas színvonalon végzi a bérszámfejtési, bérügyintézési tevékenységét. 

0

Küldj egy tapsot ha tetszett

0