Összes bejegyzés

Megváltozott munkaképességűekről másképp - Viapan Group

A megváltozott munkaképességűek munkája

A rehabilitációs hozzájáruláson túl

Miért éri meg megváltozott munkaképességűeket alkalmazni? A Viapan Group sok éve segíti Partnereit a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásában. Szociális szövetkezetünkön keresztül biztonságos, szervezett körülmények között, szakképzett és empatikus projektvezetők közvetítésével elérhetők különféle, akár egészen apró egészségügyi vagy mentális nehézséggel - nem is küzdő, hanem megbirkózó személyek. 

A Viapan Group hozzáadott értéke pedig az, hogy alapos felmérést, szakmai tanácsadást biztosítunk, és megtaláljuk a munkakörhöz megfelelő munkaerőt. Megváltozott munkaképességűeket segítő üzletágunk kaposváron évek óta szép sikereket ér el. Ezért elhívtuk Bekker Dávidot, régi jó ismerősünket, akinek szpíkeri, műsorvezetői munkái mellett idén júliustól nem máshol, mint a Petőfi Rádióban is hallhatjuk a hangját. Dávid egy napra bevállalta, hogy betekint a kulisszák mögé, és megismeri a munkavállalók és a munkáltatók szemszögét is a megváltozott munkaképességű üzletágunkban.

Dávidot kérdeztük az élményeiről.

Hogyan kerültél kapcsolatba az ország egyik legnagyobb HR szolgáltatójával, és miért éppen a megváltozott munkaképességűek?

Ez már a sokadik együttműködésünk, évek óta együtt dolgozom a Viapan Group csapatával különböző eseményeken, forgatásokon narrátorként, műsorvezetőként. A kapcsolat 2019-ben indult, amikor elkísértem címerezni a Meló-Diákot, és még pár klasszikus diákmunkát is megnéztünk a való életben. De vezettem műsort a grandiózus céges rendezvényen, a BING-en, és a 2020-as hibrid viapanos karácsonyon is. A rehabilitációs üzletág, azaz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása olyan terület, amiről az átlagember keveset tud. Ezért is érdekelt, hogy kinek milyen munkát tudtok adni, és a partnercégek mennyire nyitottak az alkalmazkodásra a jó ügy érdekében. 
 

Mit gondolsz arról, amivel a HR szolgáltatók foglalkoznak?


Ha megnézzük, mennyire el van veszve sok álláskereső az állásportálok, munkalehetőségek között, vagy mennyire bajban van valaki egy CV megírásával, nem beszélve mondjuk az első napról a munkahelyen, hát akkor egy HR-szolgáltató szuper nagy segítség az álláskeresőknek. Gondoljunk bele, hogy a Meló-Diák például a fiatalok első állását biztosítja, amit csak úgy ismeretlenül nem is biztos, hogy megtalálnának, megkapnának. A másik oldalról pedig a cégeknek is nagy segítség, hogy nem nekik kell toborozniuk, hanem ezt egy profi csapat végzi. Ha nekem munkaerő kellene, biztosan kölcsönzésben vagy közvetítésben gondolkodnék. Nem beszélve arról, hogy a Viapanon keresztül a diáktól a felnőttön át a nyugdíjasig, sőt megváltozott munkaképességűig mindenféle csoport elérhető.


Pontosan hogy zajlik az együttműködés, hogy kell elképzelni egy ilyen forgatási napot?

Egy örömcsapat jött itt össze: egy vérprofi pécsi operatőr stábbal, és a Viapan marketingosztályával dolgozunk együtt ezeken a napokon. Általában minden flott: a rendezést a marketingesek viszik, de úgy, hogy közben szabad kezet adnak Nekem - azaz a narrációnak - és a kamerásoknak is, így tudunk igazán hiteles, jó minőségű, valóban életszagú videókat készíteni. Arról nem beszélve, hogy színészek itt nincsenek, valódi munkavállalókkal, álláskeresőkkel, kollégákkal és partnercégek képviselőivel van szerencsém beszélgetni, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

Megváltozott munkaképességű munkavállalókkal találkoztál, és olyan cégeknél jártál, ahol tabuk nélkül foglalkoztatnak ilyen embereket. Mi a véleményed a mostani konkrét üzletágról?

A megváltozott munkaképességű üzletág összehozza a feleket, mindenkinek azt nyújtva, amire szüksége van. Óriási segítség ez a megváltozott munkaképességű embereknek, akiknek valószínűleg az önbizalma is kevesebb, hogy nekiálljanak állást keresni. Pedig ahogy láttuk, ők ugyanolyan értékes dolgozók, és simán meg lehet találni a nekik való állást, feladatot. A cégeknek pedig azon túl, hogy nagyon szép dolgot vállalnak be, a kedvezmények miatt is megéri ez a megoldás. 

A rehabilitációs járulék fölösleges kiadás a cégeknek (Viapan kiegészítés)

A nemes célon kívül nyomós érv a megváltozott munkaépességűek foglalkoztatásánál, hogy költséghatékony. Azoknak a munkáltatóknak, akiknél a munkavállalók száma 25 fő feletti, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát, rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük.  Csaknem másfél millió forint ez minden egyes kihagyott lehetőség után, hiszen a megfelelően kiválasztott megváltozott munkaképességű személy tökéletesen el tudja látni a feladatát. A megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása tehát egyszerre jelent több millió Ft megtakarítást az a cégeknek, és plusz munkaerőt akár szakképzett vagy diplomás munkakörökben. 

Hogyan folytatódik ez a nyár számodra (Viapan és más projektek, munkák)?

Extrém sűrű a nyaram, hiszen a korábban már lefixált munkák, mint műsorvezetések, kitelepülünk a Művészetek Völgyébe, és persze a nagy kihívás, a Petőfi Rádió műsorvezetői szerepe is számos feladatot tartogat nekem. Remélem, hogy a Viapan csapatával is lesz még közös projekt idén nyáron!

 

2

Küldj egy tapsot ha tetszett

2