Összes bejegyzés

A Pécsi Szenior Akadémia tovább gazdagodik

aktív időskorért alapítvány, déli szomszédok, nyugdíjas szövetkezet

Megállapodást kötött az Aktív Időskorért Alapítvány a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezettel

Magyarországon több mint kétmillió öregségi nyugdíjas van, és közülük egyre többen tesznek a szellemi és fizikai egészségükért, az aktivitás megőrzéséért. Az időskor manapság sokak számára az épülés, fejlődés időszaka: számos nyugdíjasnak ekkor nyílik lehetősége új ismereteket szerezni, új tevékenységeket kipróbálni, például elkezdeni a testmozgást. A szépkorúakat ma már szabadegyetemek is várják. 

Ilyen szabadegyetem jött létre Pécsett az Aktív Időskorért Alapítvány szervezésében. 

A Pécsi Szenior Akadémia

A Pécsi Szenior Akadémia 2014 szeptemberében kezdte meg tevékenységét. Kifejezetten szépkorúak számára kialakított környezetben és módszertannal kínálnak változatos témájú tudományos előadásokat. 

2019-ben a Baranya megyében is meghatározó nyugdíjasszövetkezet, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet csatlakozik ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. 

2019. október 2-án az Aktív Időskorért Alapítvány és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet együttműködési megállapodást kötött az Art of Ageing konferencia keretében megrendezett Az aktív és egészséges idősödés című kerekasztal-beszélgetést követően. 

A megállapodás értelmében a Felek együttműködnek a Pécsi Szenior Akadémia programjainak szervezésében, előadások megtartásában és lebonyolításában. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Pécsi Szenior Akadémia programjaihoz kapcsolódóan közös előadássorozatot szerveznek, amelynek egyes előadóit a Déli Szomszédok kéri majd fel. 

A szövetkezeti tagság előnyei

A Szövetkezet tagjai számára a Szenior Akadémia előadásai ingyenesen látogathatók, így egy újabb lehetőséggel egészül ki azoknak az értékeknek a sora, amelyeket a Déli Szomszédok a tagjainak biztosít. Ugyanis ez a nyugdíjasszövetkezet nem pusztán munkalehetőséget nyújt a nála regisztrálóknak, hanem teljes körű támogatást is ad a munka világába való visszatéréshez, a XXI. századi munkahelyek kihívásaihoz, emellett pedig közösséget is szervez tagjaiból. A Déli Szomszédok a tudásmegosztást is fontosnak tartja, ezért a jövőben tartandó előadások során a Pécsi Szenior Akadémia résztvevői elé tárja a nyugdíjasok foglalkoztatása terén szerzett tapasztalatait is.

136

Küldj egy tapsot ha tetszett

136