Összes bejegyzés

Atipikus munkaviszonyok: nyugdíjas szövetkezeti állások

 Nyugdíjas foglalkoztatás előnyei

Az atipikus munkaviszonyok legfrissebb formája: nyugdíjas szövetkezeti állások

Magyarországon 2017 óta lehetséges nyugdíjasokat szövetkezeti formában foglalkoztatni. Ennek az atipikus munkaviszonynak számos előnye van a munkáltató és a nyugdíjas számára is. Cégcsoportunk tagja, a Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet lojális évtizedes tapasztalattal, sőt akár speciális szaktudással rendelkező munkaerőt biztosít partnerei számára. A nyugdíjas szövetkezeti állások előnye, hogy a nyugdíjasok, akik a jövedelmüket szeretnék kiegészíteni, lehetőséget és közösséget kapnak, az Önök cége pedig tapasztalt és lojális munkaerővel gazdagodik.  Cikkünkben áttekintjük a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeit, és kitérünk a jelenlegi pandémiás helyzet sajátosságaira is at atipikus munkaviszonyok szempontjából.

A nyugdíjas foglalkoztatás előnyei

A nyugdíjas szövetkezeti állások bevonása a munkaerő pótlásába kényelmes megoldás a vállalatnak, hiszen a plusz munkaerő rugalmas formában érkezik. Biztonságos a nyugdíjas munkavállaló számára is, hiszen a szövetkezeti foglalkoztatás védőhálót jelent neki. Fontos előny, hogy átvállaljuk az adminisztratív terheket, tehermentesítjük a Partnercégünk adminisztratív munkatársait: a Déli Szomszédok végzi a munkaórák nyilvántartását, a bérszámfejtést, akár a műszakok beosztását.

Kiemelt előny a rugalmas létszám és időtáv: az Önök cége az üzleti igényeinek megfelelő, rugalmas munkaerő-állománnyal tud tervezni, ami a termelés volumenének, a nyitva tartásnak, szezonnak megfelelően időszakosan változtatható.

A nyugdíjas foglalkoztatás előnyei között szokták emlegetni azt a komoly anyagi fegyvertényt is, hogy az Ön cége csak a ledolgozott órákért fizet, amelyekért költségszámlát kap. Nem kell szabadságot, betegszabadságot, munkaszüneti napokat fizetni, ezt a kockázatot mi viseljük.

A teljesítési csoport koncepció plusz biztonságot nyújt Önöknek, mert szükség esetén “tartalékos” tagjaink is bevonhatók plusz munkaerőnek vagy helyettesítésre.

Atipikus munkaviszony: nyugdíjas foglalkoztatás pandémia idején

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan lehet foglalkoztatni a leginkább veszélyeztetett csoportot, azaz az időseket akkor, amikor a pandémia miatt az orvosok otthon maradásra szólítanak fel. Egyrészt az atipikus munkaviszony otthoni vagy hibrid munkavégzéssel is működik, különösen a diplomás nyugdíjasok esetében. Másrészt minden lehetséges óvintézkedést betartunk a Partnereinkkel egyetemben, és projektvezetőink minden tagunkkal elbeszélgetnek a munkavégzés egészségügyi kockázatairól. A munkavégzés sok esetben szabadban vagy kisebb csoportban történik. 

Érdemes tehát nyugdíjasokkal is számolni, ha a cége munkaerőt keres!

15

Küldj egy tapsot ha tetszett

15