Szolgáltatások

Munkaerő-kölcsönzés

  • Rugalmas foglalkoztatás a naponta változó gazdasági körülmények között.
  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk. Próbálja ki a munkaerő-kölcsönzést!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra!

Ez az űrlap cégeknek készült, ha álláskeresőként regisztrálna, azt kérjük itt tegye meg.

válassz
Melyik megyéből ír nekünk? *
munkaerő kölcsönzés

Önöknek segíthet egy munkaerő-kölcsönző cég, ha...

  • létszámigényük szezonális vagy projekt-jellegű munkák miatt ingadozó
  • váratlanul felmerülő munkaerőigény kezelésére keresnek megoldást
  • a fluktuáció csökkentésére törekednek

A munkaerő-kölcsönzés előnyei

A munkaerő-kölcsönzés és az egyszerűsített foglalkoztatással történő kölcsönzés (a Viapannál =gyorskölcsönzés) rugalmas megoldás a kockázatok mérséklésére a változó körülmények között. Költséghatékony, legális és biztonságos foglalkoztatási forma, amellyel a munkavállaló érdekei sem sérülnek. 

Ingadozó dolgozói létszámra

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben nehéz stabil állománnyal tervezni. Ezért vagyunk mi: munkaerő kölcsönzéssel biztosítjuk a szükséges létszámot, mindezt úgy, hogy időt és erőforrást takarítunk meg Partnereinknek.

Gyors megoldás a létszámproblémákra

Rövid idő alatt a cégük rendelkezésére áll a kívánt számú munkaerő.

Megoldjuk az adminisztrációt

Toborzás, bérszámfejtés: Önök a termelésre koncentrálhatnak.

Minimalizáljuk a létszámkockázatot

Naponta változó termelési volumenhez is van megoldásunk.

A Viapan HR-megoldása

Point icon

Helyben vagyunk: 1 munkaerő-kölcsönző cég, 16 kirendeltség

Point icon

Igény esetén céges buszokkal szállítjuk a munkavállalókat

Point icon

Kérésre, megegyezés szerint szállást is intézünk

Point icon

Projektvezetőink kísérik figyelemmel a folyamatot

Miért szeretik a munkavállalóink a kölcsönzést?

Az elégedett dolgozó motivált, így többre képes. A Viapan által kölcsönzött munkavállalók ezért szeretik a kölcsönzést:

  • Céges buszjáratok takarítanak meg időt nekik
  • Projektvezetők segítenek az ügyintézésben
  • Közösség formálódik, ami védőháló a számukra
  • Megnyugtató, hogy sok állást érnek el egy helyen

A munkaerő-kölcsönzés előnyei

Egyszerűsített foglalkoztatásnál

  • Ad hoc alkalmazható
  • A kieső létszám pótolható
  • Költséghatékony

Hagyományos munkaerő-kölcsönzésnél

  • Közép- és hosszú távra is
  • Kiváltja a túlórákat
  • Rugalmasan változó létszám

Bármilyen munkaerőigényre alkalmazható

Gyorskölcsönzés

Kölcsönzött munkaerő gyorsan! Velünk az egyszerűsített foglalkoztatás díja akár a saját állomány költségénél is olcsóbb. Ráadásul a szervezést, adminisztrációt is a Viapan végzi el Önök helyett. Jellemzően idény- és betanított munkásokat lehet így kölcsönözni, de szolgáltatásunkat mindig a cégekre igazítjuk. Ha hosszú távra szeretne munkaerőt, nézze meg munkaerő közvetítés szolgáltatásunkat!

Céges buszjárat

Mindkét félnek, azaz munkaadónak és munkavállalónak egyaránt hasznos, hogy mi felkutatjuk a hagyományos toborzással el nem érhető rétegeket. Helyi állástájékoztatókat tartunk, és céges buszjáratokat indítunk például a rossz tömegközlekedésű zsákfalvakba. Toborzunk a határainkon túl is. Projektvezetőink személyesen vannak jelen a kistérségekben, és fogadóórát tartanak a nagyobb munkáltatóknál. Egy olyan munkaerő-kölcsönző cég vagyunk, aki a partner- és a kölcsönzött munkavállalók érdekeit is szem előtt tartja!

munkaerő kölcsönző cég

A munkaerő-kölcsönzés ára és folyamata

A munkaerő-kölcsönzés úgy kezdődik, hogy egy vállalat (későbbi partnerünk) megkeres egy munkaerő-kölcsönzőt, hogy dolgozókra van szüksége. A kölcsönző kölcsönzési keretszerződést köt a kölcsönbevevővel. A kölcsönvevő kölcsönzési díjat fizet a kölcsönadónak, az pedig intézi a munkaügyi adminisztrációt.

A munkaerő-kölcsönzés az a tevékenység, amelynek keretében „a kölcsönbeadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejében munkavégzésre a kölcsönvevőnek ideiglenesen átengedi (kölcsönzés)” – fogalmaz a hatályos munka törvénykönyve. 

Számos olyan pozíció létezik, melyekre a cégek ma már szívesebben kölcsönöznek munkaerőt, mintsem, hogy saját állományukba alkalmazzák. 

A munkaerő-kölcsönzés díja az igénybe vett szolgáltatástól függ

A munkaerő-kölcsönzés a közhiedelemmel elletétben akármilyen végzettségű munkavállalók foglalkoztatására alkalmas rugalmas megoldás. Van olyan óriási nemzetközi cég, amely a fehérgalléros dolgozóinak a jelentős részét is kölcsönzi. Tehát nem csak a fizikai munkaerő pótlására alkalmas ez a foglalkoztatási forma. 

Munkaerő-kölcsönzéskor a kölcsönbeadó cég alkalmazza a munkavállalót. A szolgáltatást igénylő vállalatnál ezáltal csökken az adminisztráció, nincs ki- és beléptetés. Ha pedig az aktív órás elszámolást választja a szolgáltatást igénylő vállalat, akkor csak a ledolgozott órákat kell kifizetni. 

“Rendes” munkaerő-kölcsönzésről beszélve alapvetően az határozza meg az árat, hogy a kölcsönvevő pontosan mit szeretne: minden terhet vegyünk-e le a válláról (azaz egy meghatározott bérköltség és szolgáltatási díj ellenében intézzük a komplett folyamatot: toborzást, kiválasztást, szerződést, bejelentést, számfejtsük a dolgozó bérét, és viseljük a foglalkoztatása egyéb költségeit és kockázatait is, mint például szabadság, táppénz. Ez egy afféle all in megoldás, amely kényelmes és biztonságos. (Ez az ún. aktív órás elszámolás.)

A másik eshetőség, hogy a partnerünk csak a dolgozó bruttó bérét és a toborzásával, papírmunkával járó szolgáltatási költségeket fizeti meg nekünk, de ebben az esetben ő fedezi a szabadság, táppénz, stb. költségeit. Ekkor azonban a kockázat is az övé.

A lényeg tehát, hogy a különbség az elszámolás formájában van: aktív órás elszámolásnál a fent említett kockázatok nem a partnerünket terhelik. 

A munkaerő-kölcsönzés ára nem bérköltségként jelentkezik, hanem adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható.

Előnye továbbá, hogy:

  • A munkaerő-kölcsönzés formája teljes egészében leveszi cége válláról a toborzást és kiválasztási folyamatokat, valamint a bérszámfejtés és egyéb adminisztrációs terheket.
  • Mindemellett rengeteg olyan vállalat van, amelyek nem rendelkeznek azokkal a kapacitásokkal, rendszerekkel és munkaerő-piaci ismeretekkel, ami a megfelelő munkavállalók megtalálásához szükségesek. Ebből adódóan egyáltalán nem vagy nagyon drágán képesek eredményeket elérni. 

Komplex HR megoldások? Bízza a Viapanra nehéz ügyeit! Megtaláljuk cége számára az ideális munkatársat!

Ha hosszú távra szeretne munkaerőt, nézze meg munkaerő-közvetítés szolgáltatásunkat!