Összes bejegyzés

LinkToMe - okosnévjegy, a kapcsolatépítés jövője

A kapcsolatépítés jövője

Papír alapú névjegykártya helyett: LinkToMe

Mi, a Viapan Group, a kecskeméti HR Fest főtámogatójaként és a budapesti HR Fest és Business Fest kiállítójaként - de akkor is, amikor éppen HR Caffé néven vidéki HR-es találkozókat szervezünk - arra törekszünk, hogy segítsük a kapcsolatépítést és a párbeszédet a piac szereplői között. Ezt tesszük akkor, amikor helyi állásbörzéinken biztosítunk találkozási pontokat munkaadóknak és munkavállalónak egyaránt, közelítve egymáshoz az érdekeiket, és akkor is, amikor szolgáltatásainkat a partnereink igényeire szabjuk. A kapcsolatépítésnek sok eszköze van, és mi hiszünk a személyes találkozások erejében. Ugyanakkor a személyes találkozók után gyakran egy sor kellemes beszélgetés emléke mellé egy halom nehezen kezelhető névjegykártyát viszünk haza.

LinkToMe okosnévjegy a HR Festen

Ezen változtattunk a kecskeméti HR Festen, majd Budapesten is, ahova elvittük a LinkToMe okosnévjegykártyáit. Ez az NFC technológiával működő kis plasztiklapocska lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa okostelefonra továbbítsa az elérhetőségeit és a közösségi oldalainak linkjeit app letöltése nélkül, csupán egyetlen érintéssel. Ez a megoldás gyors, egyszerű, és sokkal kényelmesebb, mint számtalan névjegykártyát őrizgetni - nem beszélve arról, hogy így nem felejtünk el a sajátunkból újrarendelni. 

Az okos névjegykártyáról bővebben

Ez egy NFC-vel működő digitális megoldás: egy bankkártyához hasonló plasztikkártya a rá előre feltáplált adatokat képes pillanatok alatt megjeleníteni a frissen megismert leendő ügyfél, partner vagy bármilyen más kontakt telefonján, sőt lehetőséget ad rögtön arra is, hogy elmentse a névjegykártyát az illető telefonjába. A kártya nagy előnye, hogy a rajta tárolt adatok később módosíthatóak. Így többé nem kell a papír alapú névjegyekkel bajlódni. Ez egy környezetbarát, modern, villámgyors megoldás a networkingre.

A HR Fest közönsége nagyon szerette a  "Digital high-five"-ot. A HR Fest Kecskeméten ingyen átvehető volt a Viapan standjánál az előzetesen a weboldalunkon megigényelt kártya, de aki most olvas róla, az sem maradt le semmiről. Elég ellátogatni a LinkToMe weboldalára, és kiválasztani valamely opciót. 

A kapcsolatépítés új megoldásai a HR-szakmában

A Viapan nem csak technikai megoldásokkal, hanem találkozókkal, a szakmai eszmecsere lehetőségeivel is biztatja partnereit és az érdeklődőket, hogy osszák meg munkaerőpiaccal kapcsolatos tapasztalataikat. A munkaerőhiány különösen indokolja a kapcsolatépítést és a toborzással kapcsolatos bevált gyakorlatok megosztását. 

Üdítő újdonságnak tartjuk ezért a Viapan Group HR Caffé elnevezésű kötetlen szakmai találkozóját is, amelyet több vidéki nagyvárosban is megrendezünk a helyi vállalkozók, HR-szakemberek részvételével. A sorozat első állomásán, Kaposváron a város legjelentősebb munkaadóitól a Forbes címlapját megjárt, helyben termelő startupperig az üzleti élet számos meghatározó alakja jelen volt. A második rendezvényt Pécsett tartottuk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara épületében. Ezeken a találkozókon a résztvevők kellemes környezetben, kötetlenül, finom falatok mellett hallhatnak előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket a HR-szakma kiválóságaitól, valamint megoszthatják tapasztalataikat egymással. 

Networking a HR-ben

Évek óta elkötelezettek vagyunk a modern foglalkoztatási formák elterjesztése mellett, és lelkesen támogatjuk a a HR-szakmai eseményeket. Ez vezérelte a cégcsoportunkat a kecskeméti HR Fest főszponzori minőségében is, és ezért alapítottuk a HR Caffé rendezvénysorozatot is, amellyel hagyományt kívánunk teremteni. Különösen fontos számunkra a HR digitalizációja, ezért álltunk a LinkToMe mellé, és ezért alkalmazunk számos technológiai megoldást is a munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés mellett, hogy Partnereink munkaerőigényét kielégítsük. 

9

Küldj egy tapsot ha tetszett

9