Összes bejegyzés

A Viapan Group volt a kecskeméti HR Fest főtámogatója

Modern HR a HR Festen

HR Fest Kecskemét: a HR modernizációja volt a fókuszban

A Viapan Group eddigi legnagyobb HR-rendezvénye egyben az ország legnagyobb HR konferenciasorozatának, a HR festnek a kecskeméti állomása volt. Főtámogatóként hisszük, hogy a HR mindenkié, és valljuk, hogy a modernizáció a HR támogatója, a munkaerő-megtartás segítője. Erről szóltak előadásaink is. 

 

Vida Péter, a Viapan stratégiai vezetője elmondta: 

“Ez a sokadik HR Fest, amelyen én magam részt veszek, de cégként, idén főtámogatóként, most először jelentünk meg a ezen a rendezvényen. Ennek a legfőbb oka az, hogy először van HR Fest a mi területünkön, tudniillik mi a dél-magyarországi régióban, Dél-Dunántúlon és Bács-Kiskun megyében vagyunk jelen. Gondoltuk, hogy ez egy remek alkalom, hogy megmutassuk magunkat a helyi vállalkozásoknak, helyi cégvezetőknek, helyi HR-eseknek. 

A mi cégünk éppen 33 éve alakult: humánerőforrás-szolgáltató cégcsoport vagyunk, klaszter formában működünk. Aminek az az oka, hogy igyekszünk a legjobb szolgáltatási formát, a legjobb foglalkoztatási formát ajánlani a mi megbízóinknak, így a diákmunkától a munkaerő kölcsönzésen, a szociális szövetkezeten át, egészen a nyugdíjas korúaknak a foglalkoztatásáig, de még megváltozott munkaképességűekkel is, azaz tényleg sok mindennel foglalkozunk.”

Kecskemét mint a modern HR egyik központja

Kusztos Judit kecskeméti kirendeltségvezetőnk elmodta: “nagyon örülök, hogy a HR Fest végre Kecskemétet is kiválasztotta vidéki helyszínéül. Nagyon fontos ez a városnak, mert rengeteg cég, elsősorban gyártó, ipari cég, termelőcégek vannak a városban, nagyon sok HR-essel. Végre egy olyan szakmai rendezvény, ahol színvonalasan találkozhatnak, fejlődhetnek, új motivációt kapnak.”

A modernizáció a HR segítését, a munkaerő megtartását jelenti

Vida Péter kiemelte: a Viapan legújabb projektje, amiről a HR Fest is szól a számunkra, a modern technológiának a használata a humánerőforrás segítésében. Abban hiszünk, hogy az embereket nem leváltani kell a robotokkal és a modern technológiával, hanem a munkájukat segíteni és a munkavégző képességüket minél hosszabb távon megőrizni.

Pintér János robotikai vezető megerősítette: a digitális eszközök, illetve az új technológiák a megtartásban segítenek a mindennapokban. Ezek a kollaboratív robotok már nem azok a robotok, amiktől féltünk, hogy elveszik tőlünk a munkát. Ezek inkább segítenek minket a mindennapokban. Az olyan veszélyes és monoton munkákban segítenek, amik esetleg problémát, akár balesetet vagy hosszú távú egészségkárosodást vagy egészségügyi kockázatot okozhatnak. Egyúttal ezekkel az eszközökkel nagyobb termelékenységi hatékonyságot érhetünk el. Míg egy munkavállaló önmagában 500 terméket készít el, addig a robottal együtt, nem őt kiváltva, 800 terméket tud egy adott műszakban elkészíteni.

Kollaboratív robotok, exoskeletonok: a HR-modernizáció két fontos eszköze 

A Viacob kollaboratív robotok, illetve exoskeletonok bérbeadásával foglalkozik, így a cégeknek nincs szükségük, beruházásra, hanem bérelve, tudják ezeket az eszközöket használni. Az exoskeletonok olyan eszközök, amik a mindennapokban az izmainkat tehermentesítik, ezáltal csökkentik az egészségi kockázatok kialakulását, illetve megjelentek tartásjavító, úgy nevezett ergoskeletonjaink is. Az ergoskeletonok olyan exoskeletonok, amelyek nem tehermentesítenek, hanem tartást javítanak a mindennapokban, és olyan izommemóriát fejlesztenek, amik helyes tartásra késztetnek munka közben. Ezáltal gyakorlatilag a későbbiekben a helyes testtartás az eszköz viselése nélkül is megmarad a munkavállalóknál. 

Okos névjegykártya: a HR-networking modern eszköze

Kecskeméten a Viapan standjánál okos névjegykártyát szerezhettek az érdeklődők, amivel egyetlen érintéssel átadhatják adataikat új ügyfeleiknek. Vida Péter elmondta: remek tapsztalatokat szereztünk az okosnévjegykártyával: ez az eszköz hatékonyabbá teszi az emberi kapcsolatokat. 200 résztvevő regisztrálta be az adatait, és használja már a mai naptól ezeket az okosnévjegykártyákat. 

A kecskeméti HR Fest összességében kitűnő hangulatú, értékes esemény volt, amely nagy szerepet játszott a régió tudásmegosztásában - és reméljük, a további modernizációban is. Abban bízva, hogy egyre inkább meg tudjuk honosítani a modernizációs a gondolatot a HR világában, nagyon jó visszajelzés számunkra, hogy a többi előadó is a megtartásban, a munkavállalók segítésében gondolkodott. 

0

Küldj egy tapsot ha tetszett

0