Összes bejegyzés

20 éves a munkaerő-kölcsönzési és -közvetítési üzletágunk!

20 éves a Viapan Dologidő munkaerő-kölcsönző és közvetítő HR szolgáltató

A munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés a 2000-es években

2001-ben azzal a céllal hoztuk létre a Dologidő Kft-t (amely ma már a cégcsoporthoz illeszkedően Viapan Dologidő), hogy az 1983 óta folyamatosan bővülő diákmunka szolgáltatásunkban szerzett tapasztalatainkat továbbvihessük egy felnőttekkel foglalkozó kölcsönzőcégbe is. Ezen a téren is úttörőnek bizonyultunk: elsők közt szereztük meg a munkerő-kölcsönzési engedélyt hazánkban a jogszabályi környezet kialakulása után! 

A munkaerő-kölcsönzés óriási előnye 2021-re már közismertté vált: Partnercégeink rugalmas létszámmal számolva, a termelés ingadozásának megfelelően vehetnek igénybe munkaerőt, amely után költségszámlát kapnak. Így nem terhelik a céget a szabadság, táppénz, stb. költségei. Az eltelt 20 év bizonyította az atipikus foglalkoztatási formák létjogosultságát.

A munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés jogi keretei

A Viapan Dologidő alapítóinak, munkatársainak szívét melengeti, ha visszagondolnak: ott voltak a jogi szabályozás előkészítésénél is. A Meló-Diák (cégcsoportunk legrégibb brandje) franchise képviselete már akkor is az egyik legnagyobb HR piaci szereplő volt, mely komoly lobbierővel bírt, és határozott fellépésével törekedett elérni a munkavállalók és munkáltatók részére is előnyös, ekkor nyugaton már működő kölcsönzési rendszer bevezetését. A kormányzat olyan jogi környezet megteremtésére törekedett, amely egyszerre előnyös a munkavállalónak, a munkáltatónak, a kölcsönzőnek, és a gazdaságra is pozitív hatása van. Büszkék vagyunk rá, hogy számos javaslatunk elfogadásra került, és a munkaerőpiac új, innovatív, rugalmas megoldása honosodott meg, amit azóta dolgozók százezrei ismerhettek meg. A munkaerő kölcsönzése Magyarországon a Munka Törvénykönyve 2001-es módosításával vált lehetővé. Munkánkat egyebek mellett még a 118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet szabályozza, és számos szabálynak kell megfelelnünk. 

A munkaerő-közvetítést még ma is sok helyen a kölcsönzés szinonimájaként használják, pedig ebben az esetben arról van szó, hogy évtizedes toborzási gyakorlatunkkal felkutatjuk a jelölteket a Partnerünk számára; ha szükséges, interjúztatunk vagy más kiválasztási módszereket alkalmazunk, és átadjuk a legjobb jelölt(ek)et a Partnerünk számára. Ezt a folyamatot is a 118/2001-es rendelet szabályozza, többek között.

Ami pedig a jogi kereteken kívül minket vezérel, az a több tízezer munkavállaló, akiknek eddigi történetünk alatt állást biztosítottunk. 

Milyen cégeknek ajánljuk a 20 éve elérhető munkaerő-közvetítést és -kölcsönzést?

Tévhit, hogy a munkaerő-kölcsönzés csakis a kékgallérosok foglalkoztatására alkalmas. Számos diplomás, magasan képzett kollégát is biztosítunk Partnereinknek például időszakos, projektmunkákra.  Persze, a leggyakrabban tőlünk is a feldolgozóipar, kereskedelem, gépjárműjavítás és az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység körébe tartozó munkaköröket igénylik Partnereink.

Munkaerő-közvetítés terén nagyon széles a palettánk. Multinacionális cégektől a kisvállalatokig számos megbízónk van, és büszkék is vagyunk a palettánk sokszínűségére.

20 éves a Viapan Dologidő

Idén 20 éves a Viapan Dologidő.  E két évtized nem lehetett volna sikeres, ha nincsenek a Partnereink. 2001-ben, a Dologidő alapításakor mindössze egy céggel álltunk szerződésben, és havi néhány ezer ledolgozott órát teljesítettünk. Ma évente közel 100 Partnerünknek teljesítünk havi több mint 100 ezer munkaórát. A 2020-as évet is átlaghoz közeli szinten hoztuk, de idén az a cél, hogy 2021-ben több mint 1,5 millió ledolgozott órát végezzünk el Partnercégeinknél.

A mi szülinapunk, a mi ajándékunk!

Mi azzal ünnepeljük meg ezt a kerek évfordulót, hogy ajándékot adunk. Hiszen az, hogy 20 évesek lehetünk, és a további 20, 30, 40… évet tervezgetjük, a Partnereinknek köszönhető. 

A bizalmat azzal háláljuk meg, hogy minden, a Partnereinknél dolgozó kölcsönzött munkavállaló március hónapban ledolgozott huszadik munkanapját mi fizetjük. 

Márciusban minden dolgozó 20. munkanapja tehát ingyenes a Partnereink számára. 

Köszönjük a bizalmat, a kihívásokkal teli projekteket, a közös gondolkodást a HR-piac jövőjéről. Bízunk benne, hogy a következő 20 évben is ilyen kiváló Partnerekkel dolgozhatunk.

5

Küldj egy tapsot ha tetszett

5