Összes bejegyzés

Segítség, nem válaszoltak az állásjelentkezésemre!

állás jelentkezés e-mail

Segítség, nem válaszoltak az állásjelentkezésemre! 

Előfordul, hogy egy-egy jelölt nem kap semmilyen visszajelzést az állásjelentkezésére. Most megtudhatod, mit tehetsz ilyenkor, és mi állhat a háttérben. 

Amikor megtörténik a jelentkezés az állásra, akkor bizakodsz, hogy behívnak interjúra, és legfőképpen abban reménykedsz, hogy meg is kapod a munkát. Persze, mindenkinél előfordul, hogy olyan munkára jelentkezik, ami annyira nem is vonzza, de ha már egy kicsit is érdekel a pozíció, akkor alig várod, hogy hírt kapj róla, hogy megérkezzen a válasz e-mail az állásjelentkezésedre. Teljes joggal. Most megmutatjuk, milyen banánhéjakon csúszhat el a folyamat. 

Nem jön az e-mail a jelentkezésemre! Miért?

A jelentkezésed után a Viapan Dologidő “színfalai mögött” az történik, hogy az adataid bekerülnek egy szoftverbe, és a szoftver jelzi, hogy melyik állásra pályázol. Ha az álláshirdetésben az szerepelt, hogy küldj önéletrajzot, de ezt elmulasztottad, akkor a toborzó kollégánk észben tartja (meg a szoftverben beállítja), hogy be kell kérni a CV-det. Ha egy állásra tízen mulasztják el csatolni ezt a dokumentumot, az tíz pici piros lámpa a toborzónk fejében, és így tovább az összes pozíció esetében… Amiből egy-egy toborzó akár tucatnyit is kezelhet egyszerre. Ha viszont minden rendben van a te oldaladon, akkor pedig előfordulhat, hogy még össze kell várni néhány fő jelentkezőt, mert a partnerünk, akinek toborzunk, adott létszámból válogatnia. Aztán ott van az is, hogy a partner megkapta a jelöltek adatait, de ezután beütött nála egy óriási munka, így húzódik az ügy. Vagy például nehéz megfelelő időpontot találni az interjúhoz. Sok ilyen emberi tényező van tehát, ezért azt kérjük tőled, ami ilyen helyzetben közel lehetetlen: légy türelemmel. Persze, ha nagyon érdekel az állás, és meg is felelsz a feltételeknek, akkor érdemes érdeklődnöd. Így a kollégáink is látják, hogy komolyan gondolod. 

Természetesen igyekszünk minden lépésnél tájékoztatni téged: amikor megkaptuk a pályázatodat, valamint ha nem téged választottunk, és akkor is, ha húzódik a kiválasztás. 

Amit te megtehetsz a folyamat gyorsításáért állás jelentkezés esetén: 

  • a hirdetésben megadott címre küldd el a jelentkezésedet
  • a tárgyban jelöld meg, melyik állásra jelentkezel
  • pontosan azokat az információkat küldd el, amelyeket a hirdetésben kérnek
  • csatold az önéletrajzodat
  • ne felejtsd el megadni a telefonszámodat, hogy gyorsan el tudjunk érni

Ha ezek megvannak, akkor pedig ne felejtsd el naponta többször megnézni az e-mailjeidet, és a telefonod se legyen lenémítva (mármint kivéve, amikor szükséges). A többi pedig a mi dolgunk.

3

Küldj egy tapsot ha tetszett

3