Összes bejegyzés

Verseny az állásért

A verseny előnyös is lehet

A verseny jó dolog is lehet!

Sok álláskereső összerezzen, ha arra gondol, rajta kívül hányan jelentkeztek az adott pozícióra. Hogyan viszonyulj versenytársaidhoz az állásinterjú során? Milyen tényezők játszanak szerepet a jelentkezők értékelésénél, és hogyan tudod elérni, hogy téged válasszanak ki a végén? Cikkünkből kiderül.

Egy erősen telített álláspiacon a verseny félelmet kelt a munkakeresőben. Egy-egy jobb állásért jelentkezők hadai küzdenek. Mégis a legtöbben hajlamosak vagyunk megfeledkezni a pozícióért folyó küzdelemben a többi pályázó pozitívumairól. Ezért érdemes kialakítanod egy stratégiát  arra vonatkozóan, hogyan profitálhatsz a versenylégkörből.

Álláskeresőként ne félj a versenytől!

Mindenkiben megvan a versenyszellem, a probléma ott van, hogy a legtöbben csak irreális helyzetekben élnek vele, és nem akkor, amikor igazán hasznát látnák. Pedig egy jó adag belőle a legjobb álláskereső eszköz lehet a kezedben.

A sikerhez szükséges extra erőt megadhatja, ha kellően korán érkezel az állásinterjúra, plusz üdvözlöd a felvételiztetőt, és némi extra erőfeszítést fejtesz ki a megfelelő szakmai önéletrajzodon felül.

Hogyan készülj az interjúra?

  • Tudatosítsd a versenyhelyzetet magadban, s máris megváltozik a hozzáállásod az álláskereséshez.
  • Használj olyan stratégiákat, melyek annyira kézenfekvőek, hogy eddig sosem gondoltál rájuk
  • Javíts az életrajzod mellé mellékelt kísérőlevélen, hogy azonnal kitűnj a többi pályázó közül
  •  Tölts több időt a cég megismerésével, melyhez állásért pályázol
  • Tegyél extra erőfeszítéseket, az interjú után, hogy tisztában legyél azzal, hogy áll a szénád a kiszemelt vállalatnál
  • Próbáld felmérni, mire törekszik a versenyeztetéssel a cég és igyekezz egy lépéssel előttük járni

Az álláskeresés verseny, de nem háború

A versenyhelyzet segíthet az álláskeresésben, ezért sose tekints a versenytársakra ellenségekként. Sokat tanulhatsz a többi munkakeresőtől is, ha nem zárkózol el a velük folytatott eszmecserétől.

0

Küldj egy tapsot ha tetszett

0