Összes bejegyzés

Tippek vidéki munkakereséshez

Álláskeresés vidéken

Vidékiként állást keresni?

Vidékiként is dolgozhatsz azon a településen, ahol élni is szeretsz 

Sokakban él egy olyan benyomás, hogy vidéken nincsenek olyan jó álláslehetőségek, mint a fővárosban. Való igaz, hogy rengeteg vállalat választja Budapestet, de ha mi szívesebben maradnánk nyugodtabb környezetben, egy kisebb településen, akkor érdemes szétnézni. Manapság már szinte minden vidéki nagyvárosban megtalálható néhány olyan cég, ahol időről időre van felvétel.

Diplomás álláskeresés vidéken

Amikor a kecskeméti kollégánk azt a feladatot kapta, hogy keressen villamosmérnököt egy helyi cég számára, eleinte nehezen ment a keresés. Ugyanis nagyon sok mérnök költözik Budapestre. Mégis volt egy valaki, aki örült, hogy Kecskeméten maradhat, ráadásul még teljesen illettek is rá az állás feltételei. Így nem kellett elköltöznie a megszokott és szeretett környezetéből, mégis talált egy remek munkát. 

Mérnökök könnyen találnak állást vidéken

Jó mérnököt találni, főleg nyelvtudással, manapság lehetetlen kihívásnak tűnik. Amikor az egyik partnercégünk azzal keresett meg minket, hogy keressünk nekik műanyagfeldolgozó mérnököt, a kollégáink tudták: a keresés nem lesz sétagalopp. Ilyenkor alaposan tájékozódunk, hogy pontosan mi is kell az adott munkához, mik a részfeladatok, és mit is csinál például egy műanyagfeldolgozó mérnök. Így jobban fel tudjuk mérni, melyik jelölt az ideális; ki tudná ellátni a feladatot. 

Ennél a keresésnél is kemény munka várt ránk, de megérte: megtaláltuk az ideális munkatársat, aki április óta dolgozik a cégnél, méghozzá nagy-nagy örömmel. Szereti a munkáját, a kollégákat, meg van elégedve minden körülménnyel, ami nekünk nagy-nagy öröm.

Betanított munka vidéken?

Vidéken betanított munka is van, ha nyitott szemmel jársz. Évek óta dolgozik nálunk egy kedves és szorgalmas Somogy megyei hölgy. Főleg idénymunkát végez, például a megye ismert konzervgyárában. Amikor ott éppen nincs munka (mert a zöldségek és gyümölcsök szezonálisan érnek), akkor lelkesen érdeklődik, kérdez, hogy milyen munka lenne a számára. Nemrég jelezte a projektvezetőnknek, hogy az idénymunka leteltével szeretne egy állandó állást. Mi pedig nagyon örülünk, ha valaki hosszú távra tervez, és el is tudtuk helyezni a hölgyet egy jó munkahelyen.  

Szakmunkák és jogosítványhoz kötött állások 

András története bemutatja, hogy ilyen is van. András mindene a vezetés, de egy rossz anyagi döntés miatt nem csak az autóját kellett eladnia, de még a háza is veszélybe került. Arra terhelte ugyanis a bank a hitelt, ami nem úgy nézett ki, mint amit egyhamar sikerül visszatörleszteni. András egyre mélyebb depresszióba zuhant, mígnem a rádióban meghallotta, hogy állástájékoztató lesz a városban. Elment, hiszen mi vesztenivalója lett volna. A tájékoztatón pedig legnagyobb meglepetésére egy sofőri állás is szerepelt. Le is csapott a lehetőségre. A munkatársunk segítségével elkészítette az önéletrajzát, majd néhány nap után behívták interjúra. Még néhány nap izgatott várakozás következett, és végre megcsörrent a telefon. 

András múlt hónapban kezdett, és élvezi, hogy autózhat, utazhat. Lassan pedig talán anyagilag is egyenesbe jön. Mi kívánjuk, hogy ez így legyen. 

8

Küldj egy tapsot ha tetszett

8