Összes bejegyzés

Otthonápolás, beteg gyermek mellett munka?

Állás ha beteg a gyerek

Otthonápolás és karrier

Viola a határon túl él, és otthon ápolja a halmozottan sérült fiát. A fiú kedves, érdeklődő, és a lehetőségeihez képest aktív. Szeret nyaralni, strandolni, de hosszabb időre nem maradhat felügyelet nélkül. Viola nagyon szereti a fiát, és nem hagyná el, még akkor sem, ha egy jó állással várná őt Magyarország. Még szállást is kaphatna, de nem viheti a fiát, hiszen kire hagyná a munkaidő alatt. 

Hogyan találhatsz munkát beteg gyerekkel?

Hogy mi ebben a sikertörténet? Hiszen egy anya kemény munkájáról van szó, amiért azonban nem jár bér. A szociális ellátás, sajnos, kevés dologra elég. Ráadásul ennek az ápolásnak sosincs vége, a fiú nem fog meggyógyulni, felépülni. 

Az otthonápolás is munka

Szerintünk ez a történet már azért is kiérdemli a figyelmet, mert egy beteg ápolása igazi kemény munka. De Viola azért is elismerésre méltó, mert folyamatosan keresi a lehetőségeket; próbál olyan munkát keresni, ami neki és fiának is megfelelő időbeosztást tesz lehetővé. 

Részmunkaidős lehetőségek beteg gyermek mellett

Hogyan induljon neki? A Viapan Dologidőnél azt tanácsoljuk, hogy látogass el a weboldalunkra, és ha szimpatikus állásra bukkansz, vedd fel a kapcsolatot az adott állásért felelős projektvezető vagy tanácsadó kollégánkkal. Ha jelzed, hogy mi a helyzet, mi tanácsadással segítünk, és bizonyos esetekben akár a munkaidő igazításában is tudunk segíteni. Sok sikert!

29

Küldj egy tapsot ha tetszett

29