Összes bejegyzés

Munkaváltás: ha úgy hozza az élet

munkaváltás

Milyen állásokat találsz, ha munkanélküli lettél?

Munkahelyet váltani, főleg ha elbocsátottak, nem egyszerű. Álláshirdetéseket böngészni, pályázni, várni a választ, készülni az interjúra, majd beilleszkedni egy új közösségbe: fárasztó dolog. Ha még egy beszűkült álláspiacon kell ezt tenned: az már embert próbáló. Ebben a cikkben összeszedtük azokat a munkákat, amelyekre még most is várják a jelentkezőket. Vagy csak most várják igazán...

Munkaváltás a mostani helyzetben

Szomorú hírek látnak napvilágot a turizmus, vendéglátás, filmipar, kultúra területéről: egyik napról a másikra szűnt meg (reméljük, “csak” ideiglenesen) ezrek munkája. Több autóipari beszállító és egyéb összeszerelő-üzem is bejelentette, hogy csökkent teljesítménnyel működnek tovább. Aki emiatt veszítette el a munkáját, az vagy kivár, és otthon marad, vagy ha az anyagiak rákényszerítik, keres magának másik megoldást, és esetleg teljesen más területen helyezkedik el. A munkaváltás sosem egyszerű, ebben igyekszünk segíteni.

Milyen állások elérhetők most, ha nem tudod megengedni magadnak, hogy otthon maradj? 

Diplomás és irodai munkás

Kezdjük az egyszerűbbel! Az irodai és diplomás munkák jó része továbbra is pályázható, mert ezeknek egy nagy hányadát otthonról is lehet végezni. Aránylag könnyen el tud helyezkedni egy jól képzett IT-s vagy mérnök, természetesen függően a kiszemelt vállalat profiljától; a szektortól, amelyben tevékenykedik. Teljes gőzzel üzemelnek a call centerek, a gyógyszergyárak, az élelmiszeripar, és megfeszített munka tapasztalható a logisztika területén. Ezekre a területekre örömmel várják a nyelveket beszélő, tapasztalattal rendelkező embereket. A humán végzettségűeket most főleg a szociális szférában vetik be, például sok óvodapedagógus segít az időseknek vagy dolgozik rászorulóknak fenntartott call centerekben. 

Szakmunkák

A szakmunkák terén nem minden esetben megy egyszerűen a váltás, és a kínálatban is változatos a kép. Főleg azokon a munkahelyeken van szükség munkaerőre, amelyek az élelmiszer- és gyógyszeripar, logisztika területén működnek. Ide például targoncásból, villanyszerelőből keresnek sok alkalmazottat. Ha eddig nem ezeken a területeken dolgoztál, de van végzettséged vagy tapasztalatod, könnyen lehet, hogy találsz egy megfelelő állást. Az építőipar is működik, itt is érdemes szétnézned.

Betanított munkák: ahol gyorsan kezdhetsz

Betanított munkák terén mi főleg az élelmiszeriparban, kiskereskedelemben, esetleg összeszerelő-üzemekben tudunk munkát adni: ezek gyártósori operátor, logisztikai, árufeltöltő, pénztáros és hasonló állások. 

Ha a munkaváltás kényszere arra ösztökél, hogy gyorsan kell valami egyszerű állás, akkor ajánljuk azt is, hogy nézz szét az alábbi típusú pozíciók között: biciklis vagy autós futár, pénztáros, varrodai alkalmazott. Nagyon sok étterem átállt a házhozszállításra, ezért ennek kapcsán számos munkahely nyílt. 

Természetesen mindenkinek azt javasoljuk, hogy a teljesen érthető anyagi tényezők mellett gondolja végig alaposan az egészségügyi kockázatokat, és ha megteheti, akkor maradjon otthon. 

14

Küldj egy tapsot ha tetszett

14