Összes bejegyzés

Milyen munka illik hozzám? Karriertippek

Karriertippek

Milyen a nekem való munka?

Ha nem vagy elégedett a munkáddal, akkor nincs az a pénz, ami boldoggá tudna tenni téged. Az a legjobb, ha élvezed, amit csinálsz, eleget keresel vele ahhoz, hogy kielégítsd a szükségleteidet, és ezen felül, marad némi költség a kedvteléseidre. Amikor azt keresed, milyen hivatással lennél elégedett, meg kell válaszolni néhány nehéz kérdést. Vonulj félre, és kicsit mélyedj magadba. Tedd fel a kérdést, hogy milyen munka passzolna leginkább a személyiségedhez. Vedd sorra a különféle munkaköröket, és gondolkozz el rajta, hogy mi tetszik benne, és mi nem.

Álommunka vagy megfelelő karrier? 

Ha megvan az álommunkád, akkor kezdj el munkálkodni a megvalósítás irányában. Írd fel egy kis kártyára a választott hivatást, és tedd olyan feltűnő helyre, ahol szem előtt van, majd kezdd el kideríteni, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy elérd az áhított pozíciót, amit szeretnél. Milyen iskolára, netán tanfolyamra van szükség hozzá, mennyibe kerül, stb. Ne mondogasd magadnak, hogy úgysem vesznek fel, vagy, hogy nincs rá pénzed. Ezzel komoly akadályokat gördítesz a megvalósulás útjába. Tegyél félre minden kételyt. Keress olyan embereket, aki az általad választott szakterületen dolgoznak, és faggasd ki őket a munkájukról. Kérd meg őket, hogy meséljenek a mindennapjaikról, és hogyan jutottak el odáig, ahol most tartanak. Érdekes és hasznos információkhoz fogsz jutni.

Segíthet egy folyamatábra

Rajzolj folyamatábrát, megjelölve karriered menetének logikus lépéseit. Olyanokat, mint: jelentkezni kell a főiskolára, sikeres felvételi vizsgát kell tenni, elő kell teremteni a tandíjat, és így tovább. Minden alkalommal, mikor végzel egy rubrikával, lepd meg magad valami különlegességgel. A jutalomnak nem kell nagynak lennie, csupán jelképezzék számodra az elért eredményt. Ha megtanulod a nagy célokat kisebb részekre felosztani, akkor könnyebben elérhetővé válnak.

Képzeld bele magad a karrieredbe!

Meditációs technikával irányítsd magad felé a célodat. Lásd magad ügyvédnek, ahogy épp egy ügyön dolgozol, vagy ügyfelekkel tárgyalsz. Ezt minden nap gyakorold. A folyamatábra minden lépését játszd le a képzeletedben. Érezd, ahogy élvezed a tanulást, az új vállalkozás izgalmát. Írj össze minden részletet, ami a vágyott munkáddal kapcsolatos. Fizetés, munkaidő, munkakörülmények, közlekedés, stb. Helyezd ezt a listát és a képet az asztalodra jól látható helyre. Így emlékezni fogsz mindig a kitűzött célokra!

A cél előtt

Ha eljött az ideje annak, hogy állásokra jelentkezz, készíts egy profi önéletrajzot, és küldd el azt a kiválasztott cégeknek. Ne légy türelmetlen, az álommunka elérése érdekében megtetted az első lépéseket. Bízz benne, hogy a számodra kedvező állás hamarosan az utadba kerül. Ha nem sikerül elsőre, akkor pedig folytasd tovább a keresést! A siker kulcsa az előítéletek felfüggesztése, az elérhető célokat tartalmazó terv és a saját magunkban vetett hit.

6

Küldj egy tapsot ha tetszett

6