Összes bejegyzés

Állásjelentkezés e-mail minta és tippek

Állásjelentkezés e-mail minta és tippek

Állásjelentkezés e-mail minta és tippek

Egy pozícióra való jelentkezés folyamata egyszerűnek tűnik: összeállítod az önéletrajzodat, motivációs leveledet, majd ezek után elektronikus úton elküldöd a megfelelő céghez. Azonban a „küldés” gomb lenyomása még nem biztosíték semmire. Elképzelhető, hogy az e-males állásjelentkezésed a levélszemetek közt landol majd. 

Hogyan lesz jó egy állásjelentkezés e-mail? Minta és tippek a Viapantól!

E-mailes állásjelentkezés: mi legyen az önéletrajzzal?

Az első kérdés, hogy csatolod-e az önéletrajzodat a leveled mellé, vagy inkább az e-mail szövegébe foglalod-e bele. Ebben a kérdésben azonban nem mindig egyezik a cégvezetők véleménye. 

A csatolva küldött önéletrajz ellen a következő érvek vethetők fel:

  • a csatolt dokumentumok túl sok helyet foglalhatnak
  • a csatolmányok biztonságra veszélyes elemeket tartalmazhatnak, például vírusokat
  • egyes munkahelyeken blokkolhatják a csatolmánnyal érkező üzeneteket
  • előfordulhat, hogy egy túljelentkezésnél meg sem nyitják a csatolt dokumentumot

A legtöbbször mégis csatolmányként várják el az önéletrajzot a cégek. Figyelj a formátumra, hiszen a munkaadók nem szívesen nyitnak meg ismeretlen csatolmányokat, hiszen tartanak a vírusoktól. 

Ezért javasoljuk, hogy ne csupán csatoltan küldd el az önéletrajzodat a munkára jelentkező emailben. Lehet, linket tenni az e-mailbe, amely egy fájlmegosztóba feltöltött önéletrajzra mutat. Ezzel akár még érdekesebbnek is tűnhetsz a HR-es előtt. 

Másrészről egy jól megformált Word vagy PDF csatolmány sokkal jobb benyomást tehet az olvasóra, mint egy e-mailbe illesztett szöveg. Hiszen ekkor az feltételezhető, hogy a jelentkező elég időt fektetett az önéletrajza megformálására. 

Jelentkezés álláshirdetésre: hogyan ne rontsd el? Tippek.

Ha amellett döntesz, hogy beilleszted az önéletrajzod adatait az e-mail szövegébe, akkor ajánlatos egy rövidebb felvezetővel kezdened, ahol néhány szóban bemutatkozol. Elegendő, ha két bekezdésben csupán néhány sort írsz le magadról. Ezek után mindenképpen jelezd, hogy az önéletrajzod alább olvasható. Nehogy azt higgyék, hogy az egész egy összefüggő bemutatkozás. Ha csatolva is feltöltötted a dokumentumot, akkor említsd meg, hogy az e-mailben olvasható önéletrajzodat a mellékletben is megtalálhatják.

munkára jelentkezés email minta

 

A buktatók e-mailes állásjelentkezés során

Ha attól tartasz, hogy a levélszemetek között landol az e-mailes állásjelentkezés során küldött CV-d, akkor próbáld ki a következő tanácsainkat:

  • semmiképpen se használj felkiáltójeleket a tárgy megjelölésében és a szövegben 
  • ne küldj körlevelet: eleve nagyon rosszul veszi ki magát, ha egyszerre több helyre küldöd el az önéletrajzodat, de még az is lehet, hogy eleve a spamek között landol 
  • írj figyelemfelkeltő, de a témához illő szöveget a tárgy részbe, hiszen sokszor ez alapján van beállítva a jelentkezés is, és így kerülhet csak a megfelelő ember email fiókjába az önéletrajzunk (tehát nem elég, hogy jelentkezés; sokkal jobb pl.: Jelentkezés asszisztens 

Állásra jelentkezés e-mail minta

Tárgy: [Pozíció] jelentkezés

Tisztelt Munkaadó / Munkaközvetítő!

Jelentkezni szeretnék a [hol találtad az álláshirdetést, pl. LinkedIn, cége honlapja stb.] meghirdetett, álláshirdetésre. 

Álláshirdetés címe: [Álláshirdetés címe] Hirdetési forrás: [Hirdetési forrás]

Szeretném kifejezni érdeklődésemet és jelentkezésemet az említett pozícióra. 

Kérem, vegyék figyelembe az alábbi információkat a jelentkezésemmel kapcsolatban:

Önéletrajz: Mellékelem az aktuális önéletrajzomat, amely részletesen bemutatja a szakmai tapasztalatomat, oktatásomat és készségeimet. Kérem tekintsék át, hogy betekintést nyerjenek az eddigi munkáimba és eredményeimbe.

Motivációs levél: Mellékelem a motivációs levelemet, amelyben részletesen kifejtem, miért szeretnék csatlakozni a(z) [Cégnév] csapatához.

Kérem, hogy vegyék figyelembe jelentkezésemet, és lehetőséget adjanak számomra, hogy személyesen bemutathassam magam és részletesebben beszéljünk az adott pozícióval kapcsolatos részletekről. 

Várom válaszukat, illetve kérdés esetén kérem lépjenek velem kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: [Telefonszám]

E-mail cím: [E-mal cím]

Üdvözlettel,

[Saját neved]

Nem válaszoltak? Nyugodtan írj még egy munkára jelentkező e-mailt!

Ne felejtsd el nyomon követni jelentkezésedet. Ha hosszú ideig nem kaptál választ, írj egy második mailt, amiben érdeklődj a jelentkezésed felől és, hogy egyáltalán megkapták-e azt.

32

Küldj egy tapsot ha tetszett

32