Összes bejegyzés

“Érdekel” Avagy mi számít érvényes állásjelentkezésnek, és mi nem?

Állásjelentekés sikeresen

A sikeres állásjelentkezés titka

A Facebookon naponta több tucat olyan kommentet kapunk, hogy “Érdekel a munka, hívjon, 0630…”. Most megtudhatod, mi a jelentkezés megfelelő formája.

Amikor kitesszük a Facebookra az álláshirdetéseinket, az azért van, hogy minél hamarabb és egyszerűbben eljusson hozzátok egy állás híre. Ha kommentben érkezik egy kérdés a munkával kapcsolatban, azt igyekszünk a leghamarabb megválaszolni. De az a biztos, ha üzenetben írtok nekünk, vagy telefonon hívjátok azt a kollégát, akinek a nevét az álláshirdetésben látjátok. Ugyanis a kommentben írt állásjelentkezés elveszhet, elsikkadhat a többi között, vagy a kollégáink minden gondosság ellenére is szem elől téveszthetik.

Hogyan érd el, hogy interjú legyen a jelentkezésből?

Sokszor történik meg az is, hogy valaki odaírja: Érdekel. Vagy: Kérem, hívjanak. A számom 0630… 

Az esetek nagy részében a kollégáink így is felveszik a kapcsolatot a komment írójával, de ezt nem tudjuk garantálni. Ugyanis ahogyan már említettük, ezek a kommentek elsikkadhatnak a többi között. De van még egy ok. Valljuk be, az adásvételi csoportokban is sokszor előfordul, hogy valaki (tisztelet a kivételnek) rányom az Érdekel gombra, majd elfelejti, esetleg meggondolja magát. 

Mindezek miatt azt tanácsoljuk, hogy jelentkezz az állásra “egyértelműbb” formában. Hogyan? A legegyszerűbb, ha rákattintasz az álláshirdetésre (a facebookon a nagy képre az állás neve fölött). Így átjutsz a Viapan Dologidő honlapjára, ahol néhány adatodat kell megadnod, majd a nagy Jelentkezés küldése  gombra kattintanod. Egy-két perc alatt kész is vagy az állásjelentkezéssel, és sokszorosára növelted a siker esélyét! Ha regisztrálsz a honlapunkon (ami szintén egy perc), akkor pedig minden egyes állásnál már csak a Jelentkezem gombra kell kattintanod, és a rendszer mindent betölt helyetted. 

Sikeres állásjelentkezés: még hogyan lehet?

A másik lehetőség, hogy a hirdetésben megadott kollégánál érdeklődsz. Minden állás mellett ott van a kollégánk telefonszáma, keresd bátran. 

Ugye, hogy nem is bonyolult? Előre is megköszönjük, ha így jelentkezel az állásokra, mert ez a nyerő út egy remek új munka felé.

28

Küldj egy tapsot ha tetszett

28