Összes bejegyzés

A külföldi munka tapasztalat előnyei

Hasznos a külföldi munka tapasztalat

Mit ér Magyarországon a külföldi munka tapasztalat?

Az egyik legfontosabb munkaerő-piaci probléma hazánkban, hogy aki külföldön tanult vagy dolgozott, az hosszú távon is külföldön marad, még akkor is, ha ott kevesebb vagy rosszabb lehetőségei adódnak. A nyelvtudás és a külföldi munkatapasztalat viszont itthon is könnyen kamatoztatható, csak meg kell találni azokat a nemzetközi vállalatokat, amelyek tárt karokkal várják ezeket a külföldi munka tapasztalattal rendelkező munkavállalókat. De ugyanez fordítva is igaz. A külföldi munkavállaló foglalkoztatása is akkor gördülékeny Magyarországon, ha tapasztalt, nyelvtudással rendelkező külföldi munkaerő érkezik hazánkba.

Nyelvtudás - munkát találni könnyű vele

Sokat hallunk arról, hogy aki jól beszél nyelveket, annak már igazán könnyű dolga van az elhelyezkedés kapcsán itthon is. Ám ennek ellenére jellemző tendencia, hogy aki külföldön szerez tanulmányi-, és/vagy munkatapasztalatot, az rendszerint hosszú távon is a külföldön való tartózkodást választja abban az esetben is, ha ez számára nem kecsegtet vonzó karrierperspektívával. Ezzel szemben egyre több nemzetközi vállalat részesíti előnyben hazánkat újabb központok kialakításakor, és tárt karokkal várják a leendő munkavállalókat, főleg nyelvtudással. Miért van az, hogy Magyarországon számos, jó nyelvtudással rendelkező szakember ennek ellenére nem tud elhelyezkedni, és inkább végzettségi szintjének nem megfelelő munkát vállal egy másik országban?

Munka tapasztalat=siker?

A magyar munkavállalók körében kifejezetten népszerű a külföldi munkavállalás, sőt, a felsőoktatásban tanulók is előszeretettel választják valamely külhoni egyetemet néhány szemeszter, vagy akár az egész képzés erejéig. Sokan viszont nincsenek azzal tisztában, hogy pontosan mely vállalatoknál és milyen előnyökkel jár Magyarországon az, ha valaki külföldi tartózkodásából adódó tudással rendelkezik: nyelvi, kulturális és szakmai ismeretekkel egyaránt.

A külföldi munka tapasztalat értéke óriási

A globális, nyitott gondolkodásmód, valamint a nemzetközi kapcsolatok és tapasztalat semmivel sem pótolható értéke nagy munkaerő-piaci súllyal bír. Például egy nagyobb cég komolyabb pozíciójába a bekerülés alapfeltétele általában egy, de inkább két vagy több nyelv magabiztos ismerete, amely így ideális karrierperspektívát jelenthet a jó nyelvtudással rendelkező álláskeresők számára, a konkrét végzettség területétől függetlenül is. A lényeg, hogy a külföldi munkatapasztalatból bizony itthon is nagy előnyt kovácsolhatsz!

0

Küldj egy tapsot ha tetszett

0