Összes bejegyzés

Kölcsönzött munkavállalóból saját állományba kerülni?

Munkaerő-kölcsönzés vagy saját állományban

Kölcsönzött munkavállaló: mit jelent, és hogyan kerülsz saját állományba?

Erika egy hirdetés alapján talált rá a Viapan Dologidőre, és végül két és fél évig dolgozott rajtunk keresztül kölcsönzött munkavállalóként. Ez azt jelenti, hogy a mi dolgozónkként, védett helyzetben, a projektvezetőnk segítsége mellett dolgozhatott a partnercégünknél. Erika jól végezte a munkáját, ezért a jogviszony lejártakor is megmaradt a munkája, nagyon is. A szorgalmának, kitartásának köszönhetően átvette a cég a saját állományába.

Saját állományba vétel? Mi van ilyenkor?

Ilyen esetekben mi a dolgozóval együtt örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy valaki jó munkaerő: megbízható ember, akit a munkáltató meg akar tartani. Hálásak vagyunk, hogy Erika arra az időszakra is szívesen gondol vissza, amikor dologidős volt. Elégedett a kollégáink munkájával, ami nekünk nagy öröm. Most pedig, a munkáltató saját állományában továbbra is örömmel végzi a munkáját. 

Kölcsönzött munkavállalóként milyen munkám lehet? 

A leggyakrabban a betanított, fizikai munkákat érheted el ilyen formában, de szellemi állások is léteznek ebben a felállásban. Erika gyártósori összeszerelőként dolgozik, ami egyszerűen betanulható könnyű fizikai munkának számít, de azért több műszakban, akár éjszaka dolgozni, egyhangú feladatokat végezni - ez bizony kitartást igényel. De, amint látjuk, a kitartás meghozza a gyümölcsét. 

4

Küldj egy tapsot ha tetszett

4