Összes bejegyzés

Karrier az IT-szektorban? Hogyan találj IT-állást?

IT-s állás, mit tegyél érte

Hogyan építs karriert az IT terén?

Azt mondják, manapság főleg az érvényesül a munkaerőpiacon, aki talpraesett, sőt esetleg nagyszájú is, de legalábbis kiáll magáért. Nos, Rebeka nem ilyen. Halk szavú, szerény illető, akihez nagyon jól illett a művészeti munkája. Nyugodt környezetben, csendben, megbízhatóan végezte a feladatát… amíg volt. Ugyanis egy év után megszűnt a munka, Rebeka pedig állás nélkül maradt. Olyan helyen lakik, ahol nem sok neki való lehetőség adódott, ezért a barátjával Németországba költözött.

IT-állás nyelvtudással

Még magyarul is kihívás neki új emberekkel ismerkedni, hát még németül! Sok választása mégsem volt, ezért lassanként belejött a németbe, sőt volt, hogy már a főnökével is vitába szállt, amikor az tévedésből rossz beosztást készített. 

Próbálkozz IT-s multicégnél!

Rebekának és a barátjának családi okok miatt haza kellett térnie, amit Rebeka nem is bánt, mert honvágya volt. Viszont megijedt, hogy hogyan fog állást találni. Elkezdte olvasgatni az álláskeresős oldalakat, többek között a Viapan Álláskeresési Tippek blogját, és így készült fel egy IT-cég interjújára. Ez annyira jól sikerült, hogy fel is vették, és most asszisztensként dolgozik. Elkezdett egy tanfolyamot is, hogy később majd előrébb tudjon lépni a cégnél. És még megváltoznia sem kellett, elég volt egy kis bátorságot gyűjtenie. Nagy öröm számunkra, hogy ehhez a mi blogunk is hozzájárult. 

13

Küldj egy tapsot ha tetszett

13