Összes bejegyzés

Alkalmi munka, diplomás munka: hova tovább?

alkalmi munka gyorsan

Megakadt a karriered? 

A jelenlegi munkahelyeden nem érzed már jól magad? A karrieredben eljutottál egy szintre azonban ott megakadtál? Miként lehet továbblépni a holtponton? Hogy fejlődhetsz tovább?

Lásd magad reálisan!

Alkalmi munkával kell kezdened?

Természetesen nem biztatunk arra, hogy tedd félre az öntudatodat, és bármit elvállalj a cél érdekében, de a legtöbb valamirevaló karrier nem úgy indult, hogy az emberek egyből a csúcson kezdtek. Sajnos megeshet, hogy félre kell tenned a büszkeségedet, és ahelyett, hogy szavakban bizonyítanád, mire vagy képes, inkább tettekkel kell igazolnod a tapasztalatodat. Azaz időnként bejöhet egy alkalmi munka, amit a pénzért el kell vállalni. Ha valamiben tényleg jó vagy, akkor az eredményeid eladják majd magukat, és ezzel téged is!

A legfőbb tipp a karriered érdekében. Csináld, amit szeretsz!

Ez alapvetően fontos a sikeres karrier érdekében. Ha olyasmit csinálsz, ami örömmel és élvezettel tölt el, akkor mindennap inspirálod magadat, és sosem okoz majd kínszenvedést a pénzkeresés. Azonban, ha olyat vállalsz el, amit a hátad közepére sem kívánsz, ráadásul méltatlannak találod az egész helyzetet akkor, azaz életkedveden, és bizony a hozzáállásodon is meglátszik majd. Ha szeretnél szép eredményeket elérni, akkor létfontosságú, hogy a munkaköröd minél közelebb kerüljön a hobbidhoz, kedvenc szabadidős tevékenységeidhez.

A diplomás munka egyik fő feltétele: pozitív kapcsolatok

Akármilyen munkakörben dolgozol, nagyon lényeges, hogy jó kapcsolatot ápolj a kollégáiddal. Nem csak azért, mert rengeteg időt töltesz velük, hanem mert a főnöködnek is fontos, hogy kijöjjetek egymással és hatékonyan tudjatok dolgozni. Tekintheted ezt hosszú távú befektetésnek is az áhított diplomás munka megszerzése felé: amellett, hogy jobb lesz a közérzeted, szükség esetén számíthatsz a többiek segítségére, és az előléptetéseknél is számítani fog, hogyan bánsz másokkal.

Plusz munka és rengeteg szorgalom

Ha kitűzted az irányvonalat, sikerült egy aktuálisan kielégítő munkakörbe kerülnöd, akkor már csak el kell indulnod felfelé a karrieredben. Ehhez azonban kell még valami: a kitartásod. Ha tovább akarsz haladni, akkor bizony muszáj elvállalnod az extra feladatokat, teendőket, és minden lehetőséget meg kell ragadnod ahhoz, hogy tovább képezhesd magadat. Sajnos sokan itt buknak el, ugyanis úgy vágynak az előrelépésre, hogy nem lépnek ki a kényelmi zónájukból  – lustasággal és lemondással nem igazán pályázhatsz az áhított beosztásokra, főleg ha diplomás pozíciókról van szó.

18

Küldj egy tapsot ha tetszett

18