Összes bejegyzés

Elutasított állásjelentkezés - ne add fel!

Elutasított állásjelentkezés


 

Elutasított állásjelentkezés esetén csak menj tovább!

A “nem” sem jelent mindig kudarcot álláskereséskor!

Éva belsős kollégának jelentkezett hozzánk, és biztosan jól jártatok volna vele (mármint ti, akik rajtunk keresztül dolgoztok). Kedves, nyitott személyiség, és biztosan ennek köszönhető, hogy nem kudarcként könyvelte el, amiért végül mégsem lett a munkatársunk.

No de akkor hogyan lesz ebből sikeres állásjelentkezés?

Éva lelkesen jelentkezett az általunk meghirdetett állásra (sőt, két lehetőség is szóba került). Mi is örültünk neki, mert az önéletrajzából és a telefonbeszélgetésből az derült ki, hogy kedves és gyorsan tanul. Interjúra hívtuk, ahol ugyanígy pozitív benyomás alakult ki róla. Mégis úgy alakult, hogy nem vele folytattuk a közös munkát. Nagyra értékeljük, hogy Éva nem kudarcként élte meg ezt. Inkább gyakorlásnak, önismereti kalandnak tekintette ezt az időszakot. A következő állásra már jóval tapasztaltabban jelentkezett -és képzeljétek el, még ez a munka sem “jött össze” neki. Még ekkor sem adta fel, hanem ebben a folyamatban is a jó élményeket értékelte. Most pedig olyan munkát végez, amit szeret, és amiben kiteljesedhetnek a remek képességei. 

Elutasítottak: összedőlt a világ, vagy lesz még állásom?

Tudjuk, hogy ha ezt most munkanélküliként olvasod, akkor neked nehezebb hinned a sikerben. Éva története mégis azt mutatja, hogy érdemes megőriznünk a nyugalmunkat, és amennyire csak lehet, higgadtan végiggondolni a lehetőségeinket. Kérjünk szakértő segítséget, beszélgessünk tapasztaltabb ismerősökkel. 

16

Küldj egy tapsot ha tetszett

16