Összes bejegyzés

Leellenőrizhet a cég, ha állást keresel

Kisokos internetes álláskeresőknek

Mire figyeljünk internetes álláskereséskor?

A közösségi média térnyerésével rengeteg olyan hibát elkövethetünk akaratunkon kívül, amelyek a későbbi karrierünkre negatív hatással lehetnek. Megoszthatunk egy olyan képet például, ami rossz fényt vet ránk a jövendőbeli munkaadónk előtt, de akár egy rossz oldal kiposztolásával is végzetes hibát követhetünk el! 

Mi az, amit semmiképpen se csináljunk, ha internetes álláskeresésbe fogunk?

Az egyik legnagyobb baklövést a legtöbben akkor követik el, mikor az interjúztatás után úgy érzik, hogy sikerült felvételt nyerniük az adott céghez, majd ezt világgá is kürtölik az interneten. Nagyon fontos, hogy csak annyit osszunk meg, hogy állást keresünk, a részletekről ne posztoljunk semmit! Ha, valaki a segítségünkre lehet, az úgy is jelentkezni fog, és ezek után privát üzenetben már beszélgethetünk a lehetőségekről. Főleg kínos, ha lelkendezünk, mennyire jól sikerült egy állásinterjú, majd a végén mégsem mi kapjuk az állást.

Eszközök ellenőrzése internetes állásinterjú!

Egy fiatal férfi nagyon kínos helyzetbe került egy Skype-os, internetes állásinterjún. Nem ellenőrizte a hangot, amiről pár perc után derült csak ki, hogy nem működik. Az interjút végül telefonon bonyolították le, de a pályázó annyira zavarban volt addigra, hogy nem tudta a legjobb formáját hozni, és elbukta a felvételt. Fontos, hogy mindig ellenőrizzük a technikai eszközöket! Mindig csináljunk akár egy barátunkkal próbabeszélgetést az éles interjúztatás előtt! 

Figyeljünk a képeinkre, hiszen az interneten mindent megtalálhatnak rólunk!

Nagyon fontos, hogy a közösségi felületeken milyen képeket posztolunk magunkról. Ugyanis, ha az önéletrajzunkban szereplő képen egy kicsit sem hasonlítunk a mostani önmagunkra, akkor gyanút kelthetünk a leendő vezetőkben, hogy bizony csak a pozitív kisugárzás miatt csatoltuk a régebbi önarcképünket. Gondoljuk csak át milyen érzés lehet a cégvezetőnek, ha egy jelentkező nagyon szép, profi képet tölt fel magáról a profiljába, a személyes találkozáson azonban a ruhája rendezetlen a haja zilált és úgy érzi, hogy a két személy nem is egy és ugyanaz…

Okosan a videókkal!

Van, aki kreatív videóban közli a felmondását a világgal, de általában nem ez a legjobb módszer. Ne tegyünk meggondolatlan lépéseket, hiszen a leendő vezetőnk is láthatja, miként viselkedtünk az előző munkaadóval! Ezen felül, azt sem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk a régi kapcsolatainkra.

5

Küldj egy tapsot ha tetszett

5