Összes bejegyzés

Élj a kínálkozó munkalehetőségekkel, és építsd a karrieredet!

Választás a karrier terén

Választások és lehetőségek a karrierünk terén

Hajni történetéből megtanuljuk, hogy érdemes élni a kínálkozó lehetőséggel, mert ki tudja, talán később az ölünkbe hullik az is, amire igazán vágyunk. A heti sikersztori megédesíti a napodat.

Hajni egy Somogy megyei kisvárosban született. Szakmunkás végzettséget szerzett a 2000-es évek vége felé, de pályakezdőként akkoriban nehéz volt elhelyezkednie, főleg a szakmájában. Pedig mindenképpen cukrász akart lenni, hiszen imádja a tortákat (enni és készíteni egyaránt). Jó kézügyessége van, könnyedén rajzolja a rózsákat csokikrémből, de ezt a művészetet csak a családja élvezhette, mert a környéken nem akadt állás cukrásznak. 

Munkalehetőségek cukrász végzettséggel 

Hajni ezért bement a szigetvári Viapan Dologidő-irodába, és megkérdezte, milyen lehetőségei vannak. Ott azt tanácsolták neki, hogy menjen elektronikai összeszerelőnek, mert akkor (ha jól végzi a munkáját) előre tud lépni csoportvezetőnek. Dobostorta után nyomtatott áramkörök? Hajni nem dobódott fel az ötlettől, de enni kell, a számlák is jönnek, ezért elvállalta a munkát. Legnagyobb meglepetésére egészen élvezte a feladatait, és amikor egy újabb lehetőség adódott, átment az autógyártás területére, ahol most méregdrága autók alkatrészei fordulnak meg a kezei között. Itt ismerte meg a párját is. A párja születésnapjára természetesen Hajni sütötte a tortát, ami annyira ízlett egy ismerősnek, hogy rögtön meg is rendelt egy hasonlót a lánya születésnapjára. 

Betanított munka mellé mellékállás? Miért ne? 

Azóta Hajni neve és telefonszáma elkezdett keringeni a baráti körben, és sokan keresik, ha házi készítésű, gondosan összeállított süteményre van szükség. Ez pedig kiegészítő keresetnek sem utolsó. Hajni a csoportvezetői fizetéséből és a tortákért kapott pénzből elkezdett félretenni a házfelújításra, nyaralásra. Tehát mégiscsak azok a fránya nyomtatott áramkörök segítették őt a sikerhez. 

6

Küldj egy tapsot ha tetszett

6