Összes bejegyzés

Legjobb álláskereső oldalak 2024-ben

Legjobb álláskereső oldalak

Az internet fejlődésével új lehetőségek nyíltak meg, így a hagyományos álláskeresési módszerek mellett egyre népszerűbbek lettek az álláskereső portálok. Ezek a platformok nagyban megkönnyítik a munkahely keresését mind az álláskeresők, mind a vállalatok számára.

Az állásportálokon a munkát keresők pályázhatnak különböző előre meghirdetett pozíciókra, és feltölthetik önéletrajzukat az álláskereső oldalak CV adatbázisába. Amíg a munkavállalók ingyenesen használhatják az álláskereső portálokat és azok szolgáltatásait, addig a cégeknek fizetniük kell a használatukért. A munkaadók itt állásokat hirdetnek és az önéletrajz adatbázisban is kereshetnek, hogy megtalálják a számukra ideális jelöltet. A cégek vagy azok HR-s kollégái általában a célcsoportot elérő oldalakat válasszák, ahol az álláshirdetés feladása gyors és egyszerű. 

A Viapan Group több évtizede tesz azért, hogy az álláskeresők és a munkáltató cégek képviselői egymásra találjanak. Ezzel teremtve meg a gazdasági növekedést és a fejlődést. Az emberközpontúság jellemez minket: komplex HR megoldásokat kínálunk mind a két csoportnak, azért hogy rugalmasan tudjanak reagálni a piaci szereplők a változó igényekre és, hogy a munkavállalók a számukra legideálisabb állást valamint ajánlatot tudják a magukénak. 

A Viapannal egyszerűbb cégének:

  • Account manager kollégáink személyesen vagy telefonon konzultálnak Önnel cége HR kihívásairól, hogy később cégméretre és iparágra szabott megoldást szállíthassunk.
  • Gyors megoldás a létszámproblémákra: rövid idő alatt a cégük rendelkezésére áll a kívánt számú munkaerő.
  • Megoldjuk a teljes adminisztrációt: toborzás, bérszámfejtés, ezalatt Önök a termelésre koncentrálhatnak.
  • Minimalizáljuk a létszámkockázatot: naponta változó termelési volumenhez is van megoldásunk.

Munkahely-keresés álláskereső portálok segítségével

A munkavállalóknak is megéri az állásportálokon keresni, hiszen egy oldalon gyorsan és egyszerűen tudják elérni a számukra releváns álláshirdetéseket. A Viapan oldalán az állások kategóriák szerint menüpont alatt az álláskereső számára ideális, jellemzőinek megfelelő munkák között tud válogatni. Ezen belül van lehetőség a munkák között szűrni: végzettségnek és szakmai tapasztalatnak megfelelően, de a legújabb állásajánlatok is megtekinthetőek, így nem kell minden alkalommal ugyanazokat átnézni. Mindemellett a Viapan blogfelületén számtalan hasznos cikk és írás segíti az álláskeresésben érdekelteket, legyenek azok pályakezdők vagy éppen 30 éves rutinnal rendelkezők, így felkészültebben léphetnek be a munkaerőpiacra.

Az álláskereső portálok nagyban megkönnyítik a munkahely keresését mind a munkavállalók, mind a vállalatok számára. 

A jó állásportál…

A jó álláskereső portálok tehát az álláskeresők és a vállalatok közötti tökéletes híd, amely segít az embereknek megtalálni az álomállásukat, és a cégeknek a legmegfelelőbb munkaerőt.

Egy minőségi állásportál tulajdonságai:

  • Rendszeresen automata emaileket küld a regisztrált álláskeresőknek
  • Egyszerű keresés és szűrés: az álláshirdetések között akár kategóriánkként is lehet pásztázni (település, iparág, munkatapasztalat, munkavégzés jellege stb.)
  • Változatos állások kategóriák szerint
  • Széleskörű választék a legújabb állások között
  • Naprakész információk: minőségi, releváns és aktualizált hirdetések gyűjtőhelye.
  • Rugalmas jelentkezési folyamat: az álláskereső portálok biztosítják ma már az online jelentkezést. Így nem kell személyesen leadni az önéletrajzodat és a motivációs levelet. Egy egyszerű űrlap kitöltésével vagy a feltöltött önéletrajzzal könnyedén megpályázhatóak az elérhető állások.
  • Kapcsolatépítési lehetőségek: az álláskereső portálok gyakran közösségi funkciókat is kínálnak, ahol kapcsolatba léphetsz más álláskeresőkkel, szakemberekkel és vállalati képviselőkkel. Ez lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre, tapasztalatcsere-re és a karriered fejlesztésére.

Melyek a legjobb álláshirdető oldalak cégek számára?

Aki foglalkoztatásban gondolkodik azon cégek munkatársai rendszeresen írnak álláshirdetéseket, melyeket havi 30.000 – 190.000 Ft-os áron hirdetnek különböző felületeken. A feltöltött állásokra jelentkezőket előszűrik, több körös interjúztatást szerveznek meg, amíg a költséges, hosszú idő és energia befektetést igénylő folyamat végén megtalálják a munkavállalót, aki nem is biztos az ideális jelölt számukra, és akkor kezdődik újra a körforgás. Tehát összeségében elmondható, hogy nincs minden cégnek egy adott álláshirdető oldal, amely a legjobb. Meghatározza a betölteni kívánt pozíció és a cég profilja is, hogy milyen módszert érdemes választani a jelöltfelkutatásban. 

Ha szeretné akár már elsőre is az ideális munkaerőt megtalálni, akkor könnyítse meg életét és vonjon be szakembert. Ugyanis amíg az álláskeresők bizonyos körét elérik, addig a váltáson gondolkodókat nem tudják megszólítani ezen felületek. Gyakran előfordul, hogy az emberek csak gondolkodnak a váltáson, vagy csak érdeklődnek az álláslehetőségek iránt. A Viapan felülete lehetővé teszi számukra, hogy felfedezzék a munkaerőpiacot, és jobban megismerjék a jelenlegi trendeket és igényeket anélkül, hogy aktívan pályázatokat küldenének.

Vannak egyáltalán ingyenes álláshirdető oldalak?

Ingyenes álláshirdető oldalak ha vannak is hazánkban, akkor azok hatástalanok és sikertelenek. Cégként ingyenesen állást feltölteni olyan felületre, amely eredményt is mutat, nem lehetséges. A Viapan partnereinek biztosít egy közvetlenebb felületet is, ezek a településekkénti facebook csoportjaink, ahol a legcélzottabban érjük el az álláskeresőket. 

Szeretné, hogy eredményesebb legyen a munkatárs megtalálási folyamat a cégben?  A Viapan segít!

  • 18+ kirendeltség: Dunántúl-szerte 18 irodában várjuk ügyfeleinket, hogy a lehető legkönnyebben történjen az ügyintézés, helyben. Fontos számunkra a személyes találkozás!
  • 5 ország: Magyarországon kívül Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Ukrajnában is jelen vagyunk.
  • 35 projektvezető: minden projektnek kiemelt figyelmet szentelünk: nagy létszámú projektvezető-állományunk garantálja a fókuszált munkavégzést.
  • Több ezer online hirdetés: honlapunkon több száz naprakész hirdetés található, és a marketingszemléletű toborzás jegyében hirdetünk a Facebookon, LinkedInen és számos más felületen.

Találjon munkaerőt a Viapannal!

Legyen szó gyári munkáról, marketingesről, IT szakemberről vagy felsővezetőről - mi megtaláljuk az Önök cégének a legjobb munkaerőt! Nem csak munkaerőt, hanem tanácsot is adunk!

Nézze meg kapcsolódó szolgáltatásainkat:

Álláshirdető és álláskereső oldalak listája 2024-ben

Van néhány hazai ismert álláshirdető oldal melyekről időre-időre hallhatunk vagy találkozhatunk álláshirdetéseikkel. Érdemes megemlíteni a munkaadói brandépítésre figyelő Dreamjobs.hu oldalt, valamint az európai felületet az EURES-t. Utóbbi az Európai Unió állásportálja, és kínálatukban a nemzeti munkaügyi kirendeltségek fele kommunikált és már meghirdetett állások jelennek meg.

33

Küldj egy tapsot ha tetszett

33