Összes bejegyzés

Online munkakeresés - Viapan Dologidő

online munkakeresés tippek

Az online munkakeresés lehetőségei

Az álláskeresés hagyományos opciói mellett a modern kor eszközeinek köszönhetően egyre kényelmesebb megoldásokat kaphatunk az általunk preferált pozíciók megtalálásában. Akár otthon, online egy számítógép előtt ülve a közösségi médiumok csatornáin keresztül felvehetjük a kapcsolatot olyan cégekkel, személyekkel, akik segítségünkre lehetnek egy számunkra releváns állás megtalálásában. Ám ahhoz, hogy aktív részese legyél az online álláskeresők bázisának, adunk pár tippet, hol és milyen formában legyél jelen. Így biztosan könnyebben fogod megtalálni álmaid pozícióját!

Online munka? Nyomj egy lájkot a Facebookon!

Ma már minden cégnek van Facebookos oldala is. Ha lájkolod őket, akkor napi szinten kaphatsz róluk hírt. A választék igen széles, ugyanakkor egy dologban megegyeznek: a közösségi médiát csak forgalomterelésre használják, az adott állás részleteiről csak a saját weboldalukon tudhatunk meg részleteket. A különbség talán csak annyi egy hírlevélhez képest, hogy itt naponta többször szerezhetünk tudomást egy-egy munkáról. Emellett a Facebookra regisztrált álláskereső weboldalak mellett megtalálhatjuk a tematikus oldalakat/csoportokat is. Ez már közelebb áll a személyre szabott álláskereséshez, hiszen elég azt az oldalt követnünk, amilyen típusú munkát szeretnénk magunknak, így a többi – számunkra érdektelen – nem is jelenik meg. Mielőtt azonban jelentkezel egy munkára, nézd végig az idővonaladat, hogy minden olyan dolgot eltüntethess, ami nem vetne rád jó fényt. Fontos, hogy tüntesd fel a végzettségeidet és a korábbi munkahelyeidet, így a munkáltatók több mindent megtudhatnak rólad.

Álláskeresés online? Blogolj a Tumblr-en!

A széles tömegeket elérő oldalak közül kiemelkedik még a Tumblr közösségi portál is, ahol alapvetően mozgóképek megosztását tűzték ki célul. Ám alapvetően ez az alkalmazás akkor válhat be igazán, ha jól tudsz írni. Ez akkor fontos különösen, ha kreatív típus vagy. Egy Tumblr fiók, mely az online álláskeresésre berendezkedő jelölt érdeklődési köreit tükrözi, és tele van a saját, eredeti tartalmakkal, automatikusan egyedi külsőt kölcsönöz a munkaadók előtt. Próbáld ki! Ráadásul az is megtörténhet, hogy egy cég véletlenszerűen talál rá az oldaladra, és megtetszel nekik.

LinkedIn a karrierért!

A LinkedIn oldala tipikusan az online álláskeresőket preferálja. Miután elkészíted a profilodat, az legyen az első számú célod, hogy szerezz olyan ismerősöket, akiknek érdekel a karrierje, és keress olyanokat is, akik hasonló pályán vannak, mint te! Így könnyen kérhetsz tanácsokat tőlük, miként lehet legkönnyebben érvényesülni egy adott pályán. Sőt! Az online munka kapcsolataik révén akár előrelépést is remélhetsz! Ezen felül több olyan HR-el foglalkozó cég képviselői is megtalálhatók, akiktől szintén segítséget remélhetsz! Továbbá az oldal nem csak tanácsokkal és kapcsolatokkal lát el, de van egy saját hirdetőtáblája is, ahol kiemelik az aktuálisan betölthető pozíciókat szinte minden területen. Ahhoz pedig, hogy nagyobb esélyed legyen megtalálni álmaid állását, minél többször oszd meg a különböző feltöltött tartalmaidat a hálózatodban, hiszen így többszörösére nő az esélyed arra, hogy az online álláskeresés során egy HR-es megtaláljon. Amikor megosztasz egy tartalmat, az bizonyítja azt is, hogy ismered az üzletágadat, és tájékozott vagy benne.

3

Küldj egy tapsot ha tetszett

3