Összes bejegyzés

SZÉP-kártya egyenleg lekérdezése

MBH SZÉP kártya egyenleg lekérdezése

Mi az a SZÉP-kártya?

A Széchenyi Pihenő Kártya, azaz a SZÉP Kártya egy kártyaformátumú elektronikus utalvány, amelyet a munkáltató ad béren kívüli juttatásként a munkavállalónak. Számos különböző célra használhatja fel a munkavállaló a cafeteria keretein belül kapott szép kártya juttatást. Lehet fizetni vele: belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket is. 

SZÉP-kártya igénylés menete

SZÉP Kártyát az aktív dolgozók, illetve közvetlen családtagjaik igényelhetnek a kibocsátó bankoktól, és a plasztikkártya csak ebbe a körbe tartozó személyek birtokában lehet. A munkáltató a munkabéren túl biztosítja a kedvezményes adózású cafeteria elemet. Az évek során a SzépKártya az egyik legelterjedtebb béren kívüli juttatássá vált. Nem tudod, hogyan kérj béren kívüli juttatást? A bértárgyalás menetéről és bérigény megadásáról szóló blogcikkünkben tippekkel segítünk a sikeres bértárgyaláshoz!

A Szép Kártya igénylése nagyon egyszerű: első lépésként a munkáltató valamelyik kártyakibocsátó bankkal – OTP, MKB, K&H – szerződést köt. Ezt követően a dolgozók által kitöltött igénylőlapokat a kiválasztott bank felé továbbítva rendeli meg a kártyá(ka)t, majd elutalja a megfelelő pénzösszeget.
Ezalatt a bank megnyitja a dolgozó részére a kártyához tartozó utalványszámlát, amely leginkább egy általános bankszámlához hasonlítható. Erre a számlára írják jóvá a munkáltatótól érkező összeget. A szép kártya szerződését őrizze meg, hiszen fontos információkat tartalmaz, amelyekre még szüksége lehet (pl.: telekód).

Szép kártya felhasználhatóság: 2023. januárjától a SZÉP Kártya zsebeit összevonták, így a rendelkezésre álló keret megkötések nélkül használható fel.

MBH SZÉP kártya egyenleg lekérdezése

Maga a plasztikkártya a Szép kártya igénylés beérkezését követően kb. 3 hét alatt készül el. Az első kártya díjmentes, a költségeket a kibocsátó bank állja. Ahhoz, hogy a kártyatulajdonos felhasználhassa a SZÉP Kártyára utalt keretet, a kézhez kapást követően először telefonon aktiválnia kell azt, valamint alá is kell írnia. A szignó meglétét a szép kártya elfogadóhelyek ellenőrizhetik. Aláírás nélkül pedig a kártyával nem lehet fizetni.

SZÉP Kártyát jelenleg három pénzügyi szolgáltatónál lehet igényelni:

  1. OTP Bank
  2. MBH Bank (2023. május 1. előtt MKB Bank)
  3. K&H Bank

SZÉP-kártya egyenleg lekérdezése

A nyaralások, szabadidős programok vagy a hétvége tervezésekor jó tudni, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre a SZÉP-kártyán, hogy mennyit költhetünk. Az egyenleg lekérdezése sokak számára okoz fejtörést, pedig ma már többféle megoldás is van rá.

Attól függően, hogy melyik szolgáltatónál van a SZÉP kártya, az adott pénzintézet weboldalán belépve tudod ellenőrizni a szép kártyád egyenlegét, mindössze néhány kattintással. Vagy van egy másik lehetőség: könnyen és biztonságosan letöltöd (Play Áruházból vagy Apple Store-ból) az adott bank által kínált mobilapplikációt, amelyet kifejezetten a szép kártyával rendelkező ügyfeleknek fejlesztettek le. Továbbá a szép kártyabirtokosok számára használható a SZÉP elfogadóhely kereső

A keresővel pedig elfogadóhelyeket is felkutathatunk, így egyszerűbb a tervezés és ellenőrizni lehet, hogy hol tudunk fizetni a kártyával.

Nézzük meg sorra az OTP, MBH, K&H szép kártya egyenleg lekérdezésének lehetőségeit.

OTP SZÉP-kártya egyenleg lekérdezése

Az OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés többféle módon történhet: alkalmazás segítségével, telefonon valamint online felületen keresztül is. 

Az OTP SZÉP Kártya alkalmazás kizárólag az otp szép kártyabirtokosok részére készült. Okostelefonunkra letölthetjük mi magunk is applikációt, de egy otp bankfiókban is segítenek az alkalmazás aktiválásában. Regisztráció után 48 órával kényelmesen, telefonnal a kezünkben tudjuk ellenőrizni a tranzakciókat és a személyes adatokat is.

Második opció: az OTP SZÉP Kártya online egyenleg lekérdezéséhez kártyabirtokosként be kell lépned a pénzintézet Szépkártya-portálján, majd az azonosítás után azonnal megtekintheted az egyenleged:  https://magan.szepkartya.otpportalok.hu/egyenleglekerdezes/

A telefonos egyenleg lekérdezéshez tárcsázd a: (06-1) 3666-222-es telefonszámot. Itt az 1-es gomb megnyomása után következhet a 10 számjegyű azonosító (kártyaszám utolsó 10 számjegye) és a 3 jegyű TeleKód megadása. Ezt követően egy gépi hang ad tájékoztatást a számla aktuális egyenlegéről.

MBH SZÉP-kártya egyenleg lekérdezése

Az MBH Banknál az aktuális egyenlegedet megnézheted ezen az oldalon bejelentkezve és az applikációban is. A belépéshez az azonosítódra és a jelszavadra van szükség.

K&H SZÉP-kártya egyenleg lekérdezése

A K&H Banknál itt tudsz belépni az online felületre, ahol megtalálsz minden fontos és hasznos információt, valamint az egyenleged is itt tudod lekérdezni. Ha praktikusabb telefonon keresztül, akkor tárcsázd a következő telefonszámok egyikét: +36 1 335 3355, +36 20 335 3355, +36 30 335 3355 vagy +36 70 335 3355. A hívásnál a 7-es menüpontot válaszd ki, ehhez tartozik a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálata.

KH SZÉP kártya egyenleg lekérdezése

Mikor jár le a SZÉP-kártya egyenleg felhasználhatósága?

Jó tudni, hogy amennyiben szépkártyánkkal egy POS terminál használatával fizetünk, akkor a bizonylaton szerepel, hogy mekkora összeg maradt a kártyánkon, illetve, hogy mikor jár le.

Idén júniusban úgy határozott a kormány, hogy ideiglenesen nemcsak meleg élelemre, hanem hideg élelmiszerre is lehet költeni a SZÉP-kártyán lévő pénzeket. 2023. augusztus 1-től december 31-ig van erre lehetőség. 

De mikor jár le a szép kártya egyenleg?

A jövőben egy év áll majd rendelkezésre a SZÉP-kártyára utalt összegek felhasználására. Amennyiben egy éven belül nem tudod elkölteni a kártyára kapott juttatást, úgy ennek terhére 15%-os díjat számít fel a bank. Erről bővebben a 381/2022. (X. 6.) Korm. rendelet rendelkezik.

Teljeskörű felvilágosításért és pontos egyenleg lejárati dátumért érdeklődj bankodnál. 

Állást keresel vagy szakmaváltáson gondolkozol? Akkor nézz körül az aktuális állásaink között, és találj munkát a Viapannal!

37

Küldj egy tapsot ha tetszett

37