Összes bejegyzés

Napi rutin legyen az álláskeresés

Álláskeresés tippek, hogy legközelebb sikeres legyél.

Álláskeresés: mennyi időt szánjak rá?

Az álláskeresés is munka, tehát érdemes erre is szabályokat felállítanunk. Alakítsunk ki napirendet, és néhány órát célzottan a munkakereséssel töltsünk. Ezzel ugyanis nagy mértékben javíthatjuk elhelyezkedési esélyeinket!

Ne veszítsük el a napi rutint az álláskeresés során!

Ha megtehetjük, pihenjük ki magunkat az állásunk elvesztése utáni első egy-két hétben. Utána azonban alakítsunk ki egy napirendet, és naponta legalább 4-8 órát töltsünk aktív álláskereséssel.

Készítsünk munkakeresési stratégiát!

Állítsunk fel fontossági sorrendet az elvégzendő feladatok között, ne halogassuk a tennivalókat, tűzzünk ki célokat. Ha előre megtervezzük a napjainkat, és leírjuk, hogy milyen feladataink vannak, akkor sokkal gyorsabban haladhatunk a teendők elvégzésével. Készítsünk időbeosztást, napi terveket a munkakeresés fázisaihoz. Reggelente írjuk össze az aznapi feladatainkat, és tervszerűen haladjunk. Találjuk ki, hogy aznap hány telefonhívást fogunk elintézni.

Reális célok: álláskeresés tippek

Fontos, hogy reálisan elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé a munkakeresés során. Olyan állásokat pályázzunk meg, amelyekhez megfelelő képességekkel, képzettséggel és tapasztalattal rendelkezünk. Az álláskeresés elején érdemes feleleveníteni a korábbi munkahelyeinken elért sikereinket és kudarcainkat. Ezeket tegyük egy képzeletbeli mérleg serpenyőibe, és kiderül, hogy a pozitív vagy a negatív dolgok dominálnak-e. Ha az utóbbiak, akkor érdemes elgondolkodnunk, hogy a jövőben is olyan munkakörben szeretnénk-e dolgozni, mint korábban.

Jó úton járok a munkakeresésben?

Gondoljuk végig, hogy eddig mi mindent tettünk az álláskeresés érdekében. Ha azt érezzük, hogy nem jó úton járunk, próbáljunk meg változtatni, más stratégiát alkalmazni (például másképp kell-e beszélni a munkaadókkal, megfelelő-e az önéletrajzunk, megpróbáljunk-e más, alternatív álláskeresési módokat stb.). Akkor se adjuk fel, ha már sok energiát fektettünk bele és még mindig nem sikerült elhelyezkedni. Ekkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy vajon mi ennek az oka, és ha ez nem sikerül egyedül, akkor érdemes lehet tanácsadóhoz fordulni, hiszen az esetek nagy részében a sikertelenség nem a kompetenciáinkon múlik, hanem csupán az álláskeresésünk módszerén kell javítanunk.

1

Küldj egy tapsot ha tetszett

1