Összes bejegyzés

Elég már a komfortzónádból? Hogyan maradj motivált?

Motiváció és karrier

Hozd ki magadból a legtöbbet a karrieredért!

Iván frissdiplomás mérnök, de már sok évnyi munkatapasztalata van, főleg informatikai téren. A diploma megszerzése után úgy döntött, hogy egyesíti a már megszerzett tudását és készségeit, és körülnéz, hogyan lehetne feljebb lépni. 

Karrier: felfelé lépkedés a ranglétrán

Alkalmazottból, néhány év menedzseri tapasztalattal a háta mögött a vezetői pálya felé igyekezett. Úgy gondolta, hogy érdemes nagyot ugrani, fejest a mélyvízbe, mert csak így lehet igazán gyorsan és nagyot fejlődni. Iván már a legelső munkája során is nagy feladatokat kapott: az ügyvezető, aki mellett dolgozott, nagyon elfoglalt volt, ezért Ivánnak gyakran kellett önálló döntéseket hoznia, segítség nélkül megoldania a felmerülő problémákat. 

Cselekedj azonnal a karrieredért!

Ezért amikor a Viapan Dologidő honlapján megjelent egy ügyvezetői állás, és még a szakterület és a nyelvtudás is stimmelt, Iván nem habozott. Még aznap beadta a jelentkezését, és hamar csörgött is a telefonja. A kollégánk az állásinterjún részletesen kikérdezte a készségeiről, terveiről, és felkészítette egy lehetséges következő körre. Iván a várakozás idejét arra használta fel, hogy fejlessze magát: összeszedte a netről az összes lehetséges interjúkérdést, alaposan végiggondolta, hogy mit csinálna egy cég élén, és így tovább. 

Kilépés a komfortzónából

Mi a történet vége? Mindegy is. A lényeg, hogy az interjúra készülés nagyon jó lehetőség az önismeretünk elmélyítésére, és ebből csak nyerhetünk.

17

Küldj egy tapsot ha tetszett

17